BUD flyer

Budapest-Nur Szultan-Peking vonalon indulhat új légi járat!

A Wizz Air lehet az üzemeltető!

map

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kazahsztáni látogatása során egy elég érdekes kijelentést tett egy Budapest, Nur-Szultan és Peking között közlekedő légi járat elindításáról - számolt be róla a Kazinform híroldala. 

Update: Szijjártó sajtótájékoztatón mondott beszéde szerint az útvonalat a Wizz Air üzemeltetheti, amelynél tervezés alatt van a járat elindítása.

A nyár folyamán helyreállnak a közvetlen járatok Kazahsztán és Magyarország között. Ezt Szijjártó Péter jelentette be április 6-án, kedden a Kazah Köztársaság Külügyminisztériumában tartott tájékoztatóján. A Budapest és Nur-Szultan közötti légi járat újraindulását júniustól tervezik, mondta a külügyminiszter. Ezen felül hozzátette, hogy elindítják a Budapest-Nur Szultan-Peking légi járatot is. Arról, hogy a járatot melyik légitársaság fogja üzemeltetni a cikkben nem esett szó. Jelen esetben viszont szóba jöhet a Wizz Air is, aki tankolási megállóként használhatná ki a lehetőséget és nyitna esetleg Kína felé. További opció egy kínai légitársaság is, mely a korábbi Air China járathoz hasonlóan közbenső leszállóként használná Nur-Szultan városát a budapesti repülése során.

Pekingbe közvetlen légi járat Budapestről tavaly március óta nem érhető el a pandémiás helyzet miatt. Ezt a járatot korábban az Air China repülte  Budapest felé Minszk repterén történő útmegszakítással nyáron hetente négy, míg télen hetente három alkalommal.

Amint több információt szereztünk a bejelentéssel kapcsolatban további részletekkel jelentkezünk!

 

Qatar Airways Budapest: Indulhat a 4. és az 5. járat

A nyári menetrendi időszak életbe lépésével fokozatosan bővíti a koronavírus miatt korábban csökkentett kapacitásait a Budapest és Doha közötti vonalon a Qatar Airways. A bővítésnek köszönhetően a mostani heti három helyett, négy, majd heti öt nagygépes járat fog közlekedni a magyar fővárosba - közölte a légitársaság.

Qatar Airways to Redeploy Unneeded Cabin Crew into Overwhelmed Call Centres

A Qatar Airways napjaink pandémiás időszakában is heti háromszor működtet járatot Dohába alapgépként a modern Boeing 787 Dreamliner modellel, de olykor nagyobb kapacitással rendelkező A350-es gépekkel is. A növekvő keresletre reagálva, a nyári menetrendben a légitársaság járatot sűrít: 2021. március 28-tól az eddigi hétfő, péntek, vasárnap napok mellett csütörtökön is közlekedtet gépet Budapestre és vissza Dohába, egészen 2021. június 13-ig. Ezt követően a hátralévő időszakban, azaz 2021. október 29-ig további 1 járattal bővül a kínálata, a plusz gép a keddi napokon fog üzemelni. Ennek következtében a légitársaság már a nyár elejétől heti 5 járattal kínál a magyaroknak kitűnő csatlakozást Dohán keresztül több, mint 130 úticélra.

A budapesti nyári menetrendi tervezete a légitársaságnak (helyi időkben)

 

További jó hír az utazóknak, hogy az egzotikus üdülőparadicsom a Seychelle-szigetek 2021. március 25-től megnyitja kapuit a turisták előtt. Ez azt jelenti, hogy az indulás előtt 72 órával elvégzett PCR-teszt negatív eredménye esetén az utasok karantén-kötelezettség nélkül léphetnek be a szigetekre és nyaralhatnak választott szálláshelyükön. A hírre reagálva a Qatar Airways a korábbi A320-as gépek helyett áprilistól B787-es Dreamlinerekkel fog a szigetországba közlekedni heti 3 alkalommal. Budapestről kiváló a csatlakozás, oda-vissza kényelmes 3 óra az átszállási idő.

A közkedvelt Maldív-szigetekre is kedvező árakon lehet turista repülőjegyet vásárolni 2021. március 31-ig.
Ehhez 5 napos elővásárlás szükséges és minimum 7 napos kinti tartózkodás. A karantén elkerülésére érkezéskor
96 órával az indulás előtt elvégzett, és negatív PCR-teszt felmutatása szükséges.

Covid elleni biztonsági indtézkedések a fedélzeten