Ankara-Budapest között indulhat hamarosan közvetlen légijárat

Hamarosan újabb, és egy régen várt török járattal bővülhet a budapesti repülőtér kínálata, mégpedig Ankarával. A török fővárost a magyar fővárossal összekötő új járatot a Turkish Airlines regionális légitársaságként működő márkája, az AnadoluJet üzemeltetheti - adott hírt róla a szerb Aviatica légiközlekedési hírportál.

Turkish low-cost airline AnadoluJet returned to Odessa | odessa-journal.com

 

Samil Karakas, az Anadolujet légitársaság alelnöke a mai napon a kolozsvári reptéren tartott tartott Aviation Event konferencián adott interjújában számolt be arról, hogy az Anadolujet új légi jártot  nyitását tervezi Ankara és Budapest között. A járatindítással kapcsolatban egyelőre bővebb részletek nem derültek ki, de az tudható már régóta, hogy a két ország közötti diplomáciai és külügyi kapcsolatok érdeke, hogy ezen járat egyszer elinduljon. Emellett pedig egy a Budapest Airport toplistáján szereplő ki nem szolgált útvonalról is beszélhetünk, amely rendelkezik potenciális járatigénnyel az utazók felől. (Egy 2018-as bejegyzés a témában)

Az Andolujet légitársaságról érdemes tudni, hogy a török nemzeti légitársaság a Turkish Airlines egyik leányvállalataként működik leginkább belföldi vonalakon, de több európai, közel-keleti és nyugat-ázsiai várost is összeköt Ankara és Isztambul Sabiha Gokcen repülerével. Magyarországhoz legközelebb Bécsbe van a társaságnak járata, és nemrég a belgrádi reptéren is megjelentek Ankarából.

A társaság flottája homogén, csak Boeing 737-800-as típusú repülőgépekből áll, amelyek 180 utast tudnak szállítani fedélzetükön.