35 százalékkal esett vissza márciusban a Wizz Air utasforgalma!

Több, mint egyharmados utasforgalmi visszaesésről számolt be a koronavírus miatt a Wizz Air a legfrissebb márciusi statisztikai adataiban.

A Wizz Air mentő járatát teljesítő A321neo típusú gépének leszállása a Chicago O'hare reptéren

2020. márciusában összesen 1.754.032 utasa volt a fapados légitársaságnak, ami majdnem 968 ezer utassal volt kevesebb, mint a 2019. márciusában mért adat. A járatok kihasználtsága is csökkent, bár még nem drasztikusan, 94,1 százalékról 92 százalékra.

A felkínált ülőhelyek számában 34 százalékos esést mutatnak az adatok, ami több, mint 985 férőhellyel volt kevesebb a 2019-es év márciusához képest.

Forrás: aviaton24.be

A Wizz Air a koronavírus járvány miatt jelentősen csökkentette járatainak számát, és több bázisát is be zárta, de a működését nem állította le. Budapestről továbbra is repülnek több városba a menetrend szerinti járatok. A Wizz Air emellett a magyar Kormány számára mentő és cargo járatokat is indít.

Váradi József igazgató a Bloombergnek tegnap adott interjújában elmondta, hogy idén mindenképp átveszik az Airbust-tól az esedékes 15 darabos géprendelésüket. A légitársaság likviditása legalább másfél évig tudja biztosítani a cég problémamentes működését.