Ha ez így folytatódik biztos hogy szigorít a Ryanair a csomagszabályzatán

ryanair-flights-hand-luggage-allowance-warning-998355.jpgMár másodszorra figyelmezteti közleményben utasait az ír fapados. Vélhetően a következő lépés a "szabadabbra" engedett kézipoggyász szabályzat szigorítása lesz a légitársaságánál, hiszen a rendkívül forgalmas nyári szezonban folyamatosan problémák adódnak abból, hogy a túl sok és a túlméretes kézipoggyászok miatt késések és többletmunka adódik.

Sok bosszúságot okoz a Ryanair új kézipoggyász szabályzata a légitársaság számára, hiszen a rendkívül forgalmas nyári időszakban, amikor gépeik töltöttsége eléri 97%-ot lehetetlen e szabályozással ennyi kézipoggyászt elhelyezni a fedélzeten, főleg ha az utasok kettőt is ingyen vihetnek fel. Mindemellett a fedélzeten is korlátozott a szállítható poggyászok száma hiszen összesen 90 darab normál cabin méretű (55 x 40 x 20 cm) táska fér el a csomagtároló rekeszekben. Emiatt a csomagok nagy részét el kell venniük az utasoktól a kapuknál és a gép csomagterébe kell rakni, ami az amúgy is szoros fordulóidő miatt késését ezzel együtt veszteséget generál a légitársaság számára.

A kabin poggyászok maximális méretei:

 
· 1 normál kabin poggyász (55cm x 40cm x 20cm méretű és maximálisan 10kg súlyú)

· 1 kis táska (kézitáska, laptop táska, repülőtéren vásárolt termék szatyra....)

Változhat a szabályozás ha az utasok továbbra is megpróbálják megszegni a szabályzatot!

Kenny Jacobs a Ryanair kereskedelmi vezetője a közleményben megemlíti, hogy amennyiben folytatódik az a tendencia, hogy az ügyfelek a megengedettnél nagyobb poggyászokat próbálnak felvinni a gép fedélzetére, akkor a légitársaság kénytelen lesz felülvizsgálni a jelenlegi szabályozást - amik akár szigorítást is jelenthet.

Borítókép: Daily Express

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!