Nemzetközi biztonsági képzést tartottak a budapesti repülőtéren

iata.jpg

Először tartottak Magyarországon az IATA, vagyis a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség által fejlesztett biztonsági képzést. Az IATA a légiközlekedési iparág legfontosabb kereskedelmi szervezete, ami világszinten meghatározó az irányelvek és a szabványok kialakításában, így a légiközlekedési biztonság területén is. A Budapest Airport a biztonsági területen dolgozó saját és partner vállalatok és hatóságok szakemberei számára tette lehetővé a IATA-képzésen való részvételt. - olvasható a Budapest Airport közleményében.

Sikeresen teljesítették hazai légiközlekedési szakemberek a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) Légiközlekedési Biztonsági Menedzsment képzését, amit a Budapest Airport tett lehetővé - elsőként Magyarországon. A tréning célja a hazai polgári légiközlekedés védelemben együttműködő vállalati és hatósági szervezetek továbbképzése volt, amivel elsajátíthatók a legfontosabb vezetői és ügyviteli technikák a biztonsági területen. A Budapest Airport azért is hozta Magyarországra a legnívósabb, az IATA szakemberek által tartott tréninget, hogy fejlessze a hazai légiközlekedés biztonsági kultúráját.

Mi az IATA?

A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség angol rövidítése. A világon közel 260 légitársaság a tagja. A kanadai központú cég a tag légitársaságok számára végez fontos biztonsági, környezetvédelmi, szolgáltatási, üzleti feladatokat.

Az ötnapos képzésen az elméleti oktatást és a valódi krízis körülményeket szimuláló gyakorlatokat egy vizsga zárta, így valamennyi résztvevő, akik a Budapest Airport és más repülőtéri partnerek – légitársaságok, földi kiszolgáló cégek, repülőtéri hatóságok – biztonsági területen dolgozó szakemberei voltak, IATA-oklevelet vehettek át a képzésről.

A repülőtéren az egyik legfontosabb tényező a biztonság, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy a Budapest Airport munkavállalóinak nagyobb része a biztonsági szakterületen dolgozik és az elmúlt években több milliárd forintot költöttünk biztonsági technikai eszközökre és berendezésekre. A repülőtér és a légiközlekedés védelmében mindig a legújabb trendekhez, szabványokhoz és iránymutatásokhoz kell alkalmazkodni, azokat kell követni, hiszen folyamatosan változhatnak a repülést fenyegető potenciális veszélyek. Éppen ezért láttuk most a legalkalmasabbnak az időt, hogy az IATA képzését Magyarországra hozzuk, ami alighanem a lehető legjobb légiközlekedési biztonsági tréning, ami csak elérhető a piacon.” – jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója.

A Budapest Airport 2015-ben indította el saját felnőttképzési központját, az Airport Training Centert, részben a repülőtéren elérhető szakmák és speciális eszközök kezeléséhez szükséges OKJ-s képzések megvalósításához, részben pedig a saját dolgozók rendszeres képzéséhez. Az IATA Biztonsági Menedzsment program az első nemzetközi képzés volt, amit a Budapest Airport Magyarországra hozott és amit egy sor újabb tréning követ a következő hónapokban.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog