Folytatja terjeszkedését az amerikai piacon a Qatar Airways

Folytatódik a harc az Öböl-menti és a nagy amerikai légitársaságok között?

A dohai központú 5 csillagos Qatar Airways folytatja terjeszkedését az amerikai piacon. Ennek eredményeként 2017. januártól napi járatok indulnak Las Vegas városába jelentette be Al Baker-vezérigazgató Dublinban a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) éves találkozóján.

Az új amerikai útvonal (szám szerint a 11.) bejelentése két nappal követte az új atlantai járat megnyitását, mely ellen a Delta Airlines erősen lobbizott az amerikai kormánynál. Érthető is, mivel Atlanta a Delta Airlines hub-ja (bázisa).

Az új Las Vegas-i útvonalon a Qatar Boeing 777-300ER típusú repülőgépei közlekedhetnek a tervek szerint.

A Qatar Airways újabb amerikai járatának bejelentése "olaj lehet a tűzre" azon vitában, mely a három legnagyobb amerikai, és az Öböl-menti légitársaság között zajlik (American, Delta, United vs. Emirates, Etihad, Qatar Airways).

A vita legfőbb oka, hogy a három nagy amerikai társaság azzal vádolja az Öböl-mentieket, hogy illegális állami támogatást kaptak/kapnak és, ennek köszönhető forgalmuk növekedése, és terjeszkedésük rendkívül gyors üteme. Az Emirates, a Qatar Airways és az Etihad viszont állítja, hogy a támogatás jogszerű, és sikereiket annak köszönhetik, hogy korszerűbb gépeket használnak, valamint jobb szolgáltatásokat nyújtanak a velük utazók számára.

Az pedig már "hab a tortán", amit Al Baker állít az atlantai járatnyitással kapcsolatban, miszerint "a Delta szándékosan akadályozta a járatnyitást, és a járatkiszolgálást". Baker szerint a Delta Airlines "megfélemlítette" a repülőgép kiszolgálásért felelős munkatársait. Ezért a Qatar Airways kész a jogi lépések lehetőségét is az eset miatt megvizsgálni.

A konferencián Al Baker szóvá tette hogy hamarosan Dublin is felkerül a Qatar Airways járathálózatára,valamint mérlegelik továbbá egy esetleges Belfast-i járat elindítását is.

A Qatar Airways járathálózatában jelenleg 10 amerikai nagyváros érhető el közvetlenül a dohai hub bázisról.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: gulfnews.com

Kép: thedesignair

Akbar Al Baker
Akbar Al Baker
Akbar Al Bakerv
Akbar Al Baker
Akbar Al Baker