Qatar Airways Budapest: Indulhat a 4. és az 5. járat

A nyári menetrendi időszak életbe lépésével fokozatosan bővíti a koronavírus miatt korábban csökkentett kapacitásait a Budapest és Doha közötti vonalon a Qatar Airways. A bővítésnek köszönhetően a mostani heti három helyett, négy, majd heti öt nagygépes járat fog közlekedni a magyar fővárosba - közölte a légitársaság.

Qatar Airways to Redeploy Unneeded Cabin Crew into Overwhelmed Call Centres

A Qatar Airways napjaink pandémiás időszakában is heti háromszor működtet járatot Dohába alapgépként a modern Boeing 787 Dreamliner modellel, de olykor nagyobb kapacitással rendelkező A350-es gépekkel is. A növekvő keresletre reagálva, a nyári menetrendben a légitársaság járatot sűrít: 2021. március 28-tól az eddigi hétfő, péntek, vasárnap napok mellett csütörtökön is közlekedtet gépet Budapestre és vissza Dohába, egészen 2021. június 13-ig. Ezt követően a hátralévő időszakban, azaz 2021. október 29-ig további 1 járattal bővül a kínálata, a plusz gép a keddi napokon fog üzemelni. Ennek következtében a légitársaság már a nyár elejétől heti 5 járattal kínál a magyaroknak kitűnő csatlakozást Dohán keresztül több, mint 130 úticélra.

A budapesti nyári menetrendi tervezete a légitársaságnak (helyi időkben)

 

További jó hír az utazóknak, hogy az egzotikus üdülőparadicsom a Seychelle-szigetek 2021. március 25-től megnyitja kapuit a turisták előtt. Ez azt jelenti, hogy az indulás előtt 72 órával elvégzett PCR-teszt negatív eredménye esetén az utasok karantén-kötelezettség nélkül léphetnek be a szigetekre és nyaralhatnak választott szálláshelyükön. A hírre reagálva a Qatar Airways a korábbi A320-as gépek helyett áprilistól B787-es Dreamlinerekkel fog a szigetországba közlekedni heti 3 alkalommal. Budapestről kiváló a csatlakozás, oda-vissza kényelmes 3 óra az átszállási idő.

A közkedvelt Maldív-szigetekre is kedvező árakon lehet turista repülőjegyet vásárolni 2021. március 31-ig.
Ehhez 5 napos elővásárlás szükséges és minimum 7 napos kinti tartózkodás. A karantén elkerülésére érkezéskor
96 órával az indulás előtt elvégzett, és negatív PCR-teszt felmutatása szükséges.

Covid elleni biztonsági indtézkedések a fedélzeten

UV fertőtlenítés egy Qatar Airways gép fedélzetén (Fotó: Qatar Airways)

A járvány kezdete óta a Qatar Airways a legfejlettebb biztonsági és higiéniai intézkedéseket hajtotta végre, ideértve a személyzeti védőfelszerelés (PPE) biztosítását a légiutas-kísérő személyzet számára és ingyenes védőfelszerelést az utasok számára.

Ezenkívül a fokozott higiéniai intézkedések mellett a légitársaság volt az első nemzetközi fuvarozó, amely a Katari Légügyi Szolgálat által működtetett Honeywell ultraibolya (UV) kabinrendszert telepítette, tovább fejlesztve higiéniai fedélzeti intézkedéseit. Ezeknek a biztonsági lépéseknek az elismeréseként a Qatar Airways elérte a Gyémánt fokozatot az Airline Passenger Experience Association (APEX) Health Safety Powered by SimplyFlying auditján.