Boeing 777-300ER típusú gép érkezik jövőre az Alitalia flottába!

http://www.ch-aviation.com/portal/stock/1370.jpg

Az Olasz nemzeti légi fuvarozó folytatja a fejlesztési terveit, köszönhetően annak, hogy immár 18 hónapja az Etihad 49%-os részesedést szerzett a légitársaságban, ezzel megmentve a társaságot a csődtől. Az Etihad megjelenésével nem csak az Alitalia működésének a racionalizálása és pénzügyileg rendbetétele zajlik, hanem komoly fejlesztések is elindultak a légitársaság háza táján.

Ennek során több új hosszútávú útvonalakat nyitnak (Peking Mexikó), és kapacitásokat növelnek a meglévő útvonalakon. A hosszútávú gépek flottája is bővül, mégpedig a tervek szerint egy új típusú géppel, mely nem más lesz mint egy Boeing 777-300ER típusú repülőgép, számolt be róla a a  ch-aviation svájci légiközlekedési hírportál.

A hosszútváú járathálózat folyamatos bővítése végett az Alitalia flottájába még idén érkezik egy Boeing 777-200ER típusú repülőgép (Vietnam Airlines volt az előző üzemeltető). Jövőre pedig egy Airbus A330-200-as és egy Boeing 777-300ER típusú gép beszerzése is tervben van.

James Hogan az Etihad Airways Group vezérigazgatója elmondta, hogy az Alitalia várhatóan már idén nullszadóssá válik, ezzel felülmúlva azt az ütemtervet, amely 2017-re jósolta a nullszadós működést. Továbbá a cégcsoport jövő évre már profittal is számol!

A légitársaság távlati céljai között szerepel a load-factor növelése is 80%-os szintre, ez most a 76%-os szintet ér el.

Az Alitalia flottájában jelenleg 24 db szélestörzsű repülőgép repül, melyből 10 777-200ER, és 14 Airbus A330-200-as típusú gép.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: ch-aviaton