Qatar Airways: késik a világrekorder járat elindítása!

A dohai központú Qatar Airways késlelteti világrekorder repülőjáratának elindítását, derült ki az airlineroute.net oldalon megjelent menetrendi frissítésből.

Még idén januárjában jelentette be a légitársaság, hogy közvetlen járatot indítana Új-Zéland Auckland városába. Az új járat indítás nem csak a leghosszabb Qatar által repült útvonal lenne (14 539km a két város között), hanem a világ leghosszabb repülőútja is, a maga több mint 18 órás levegőben töltött repülési idejével. A Qatar Airways ezen járat elindításával szeretne azon "elit" klubba belépni, akik a leghosszabb járat címet birtokolják. Jelenleg az Emirates légitársaság birtokolja e címet, a nemrég szintén Auckland városába indított új járatának köszönhetően.

Úgy látszik egy darabig az Emirates is marad ezen cím tulajdonosa, mivel a december 3-ai járatindítást elhalasztotta a Qatar Airways, így az első járat csak 2017. február 1-jén indulhat el a tervek  szerint, melyet az eredetileg is meghirdetett Boeing 777-200LR típusú gépek fogják teljesíteni.

A menetrend frissítésből nem derül ki, de köze lehet a légitársaság új járatának elindításának elhalasztása a mai napon a sajtóban megjelent hírekkel, mely szerint számos Qatar Airways útvonalon járatszám csökkentést hajt végre a légitársaság, mivel az Airbus repülőgépgyár késve tudja csak leszállítani az általuk megrendelt gépeket.

Christine Sarkis a Qatar Airways szóvivője kiemelte megpróbálják minimalizálni a járatszám csökkentésből adódó kellemetlenségeket, hogy utasaik számára ne legyen érezhető ezen döntésük. A Routers információ szerint 15 útvonalat érint a frekvencia csökkentés. Ezek között szerepel Boston, Houston, Miami, Koppenhága, Jakarta és Manchester városa is.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: ATWonline / airlineroute / globoport

Kép: Qatar Airways