Ningbo-Budapest közvetlen légi járatot indít a China Eastern Airlines

002zio4gly1he2mlqjnm9j60i20d53zo02.jpg

A Ningbo városában megrendezésre kerülő Kína–Közép-Kelet-Európa (KKE) Kereskedelmi és Befektetési Kiállításon tegnap bejelentették, hogy május végétől közvetlen légi járat indul Ningbo és Budapest között. A járatokat a China Eastern Airlines/Shanghai Airlines fogja üzemeltetni.

Az új közvetlen kínai légi járat indítása több ütemben valósul meg. Az első ütem részeként május 29-én és június 5-én egy-egy közvetlen charter járatot indítanak a két város között. Ezt követően a már hivatalosan menetrend szerint közlekedő járatot június 12-től tervezi elindítani a China Eastern Airlines Vállalata. Ez a járat társaság tervei szerint júliusig hetente egyszer, majd júliustól már hetente kétszer közlekedhet a hétfői és csütörtöki napokon a Shanghai Airlines Boeing 787-9-es típusú Dreamliner repülőgépeivel - a járat viszont még nem érhető el a légitársaság foglalási rendszerében.

Ningbo és Budapest légi kapcsolatának megvalósulásához több kiemelkedő esemény is tartozott az elmúlt évek során. Az első ilyen volt a 2014-es év, amikor a Budapest Airport és Ningbo repülőtere baráti kapcsolatot vett fel egymással. Ezt 2015-ben a felek egy stratégiai együttműködési megállapodással is megerősítették.

A tavalyi év nyarán pedig a város kereskedelmi képviselete elsőként indított charter légi járatokat Budapestre, hogy azok segítségével megteremtsék, valamint megerősítsék a kínai és Közép-Kelet európai régió fontos vállalatai közötti kereskedelmi kapcsolatokat.

Amennyiben ezen légi járat elindul, akkor Budapest lesz az első európai célállomás, ami közvetlen járattal érhető el a ningboi repülőtérről. A Magyarország és Kína közötti légi járatok száma pedig tovább gyarapodik a járattal, valamint az AIr China június 19-től újrainduló pekingi összeköttetésével. Így a nyári menetrendi időszak alatt négy kínai város összesen heti 8 légi járattal lesz Budapestről közvetlenül elérhető. A kapcsolatok száma a jövőben pedig újabb városokkal bővül mind az áruszállító, mind a személyszállító vonalon is köszönhetően a két ország között a napokban kibővített légügyi egyezménynek.

Fotó: Weibo/Ningbo Daily