Az Emirates félmillió adag ünnepi menüt szolgál fel a levegőben

Az Emirates ínycsiklandó menüvel és nosztalgikus filmekkel csempész karácsonyi hangulatot decemberben a fellegek fölé. Az utasoknak ebben a hónapban számos különlegességben lehet része minden osztályon a földön és a levegőben egyaránt, hiszen a légitársaság több mint félmillió adag ünnepi menüt szolgál fel december 9. és 31. között.

emirates_christmas_2019_cabin_crew.jpg

Az Emirates járatok fedélzetén, a korábbi évek kedvező fogadtatása után ismét ünnepi menüt kóstolhatnak az utasok, ha Dubajba, illetve onnan Ausztráliába, Új-Zélandra vagy Dél-Afrikába utaznak. Az Economy osztályon ízletes sült pulykával és burgonyapürével, zöldborsóval, bébirépával és áfonyaszósszal készülnek az Emirates díjnyertes szakácsai. Desszertként pedig ünnepi, csokoládélencsével megszórt tejcsokoládés mousse-t szolgálnak fel.

A First és Business osztály utasai sárgabarackkal töltött sült pulykamellet fogyaszthatnak steak burgonyával, krémes kelbimbóval, pulyka baconnel és áfonyaszósszal. Desszertként ünnepi édesség, például Mikulás-ihlette csokoládétorta vagy csokis mézeskalácstorta érkezik. Az Emirates A380 fedélzetén a First és Business osztályon az Onboard Lounge-ban is kipróbálhatják a karácsony ízeit a limitált kiadású fűszeres Amarula Mikulás koktéllal, angol karácsonyi pitével és más különlegességekkel, mint a hóember-mézeskalács, vagy az áfonyás, kókuszos, fehér csokis trüffel. A First osztály kabinjaiban elhelyezett ínyenckosárba is bekerülnek   az ünnepi ízek, így a Butlers Chocolate and Orange Bar, a mézeskalácsos popcorn, a Lakrids likőrös csokoládéval bevont Salted Caramel, és a töltött pulyka ízű ropogtatnivalók.

Az ünnepi szezon alatt az utasok az Emirates széles italválasztékát is élvezhetik, teljessé téve karácsonyi fogásaikat a fedélzeten. A legjobb borok és pezsgők mellett az Emirates egyedi töményitalokat is kínál minden utasosztályon a többi között whisky, konyak, gin, vodka és ízesített likőr választékkal. A sorban különféle niche-kategóriájú, kézműves márkák is megfordulnak, valamint népszerű és kedvelt szeszesitalok, például Hennessy konyakok, a First osztályon az exkluzív Hennessy Paradis is.

Fedélzeti fogások a legkisebbeknek

800_04_0-ek-291010-537771.jpg

A gyerekeket az ünnepi ebéd és vacsora után csokis hóembersütivel lepi meg az Emirates. Az First osztályon utazó fiatalok pedig mályvacukros forró csokit is kóstolhatnak, csillag formájú keksz kíséretében. Decemberben ráadásul egy limitált kiadású Emirates Fly with Me Animal játékfigura lesz a gyerekek útitársa Lumi, a hóember személyében. Az utazást megörökítő Polaroid fotókhoz pedig a kicsik és nagyok egyaránt különleges fényképtartót kapnak.

Ünnepi filmek az ice-ban

Az Emirates díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszere, az ice gondoskodik róla, hogy mindenki garantáltan karácsonyi hangulatba kerüljön. Az út során olyan klasszikus filmeket nézhetnek meg az utasok, mint a Polár Expressz, az Elf, a Reszkessetek betörők, a Rudolf, a piros orrú rénszarvas, Az élet csodaszép, és még sok más, hiszen az Emirates ünnepi katalógusa nemzetközi filmeket és karácsonyi tévés programokat is tartalmaz.

Ünnep a földön

A hálózaton belüli mind a 41 Emirates lounge, beleértve a Dubaji Nemzetközi Repülőtér 7 társalgóját is, december 15-től december 31-ig a hagyományos karácsonyi ételek széles választékát szolgálja fel, köztük pulykasültet és ünnepi édességek sorát, például a stollent. A dubaji Emirates társalgóiban válogatott, egyedi fagylaltízek is szerepelnek a menüben, úgymint mézeskalácsos vagy kókuszos-karamellás, de mézeskalácsos és karamellás latte is várja az utazókat a Coffee Planet kocsikon.

Karácsonyi ajándéktippek

Azoknak sem kell aggódniuk, akik az utolsó pillanatra hagyják az ajándékok beszerzését! Az újonnan indított EmiratesRED repülős magazin kínálata több mint 150 terméket vesz sorra a világ legkedveltebb márkái közül. Megtalálhatóak benne például az Emirates kizárólagos márkáinak, a Boadicea the Victoriusnak, vagy a prémium bőrápoló márkának, a Sea Buck Switzerlandnek az illatai is. A katalógus minden ülés zsebében és digitális formában az ice-ban is elérhető; ráadásul a december 9. és 31. között utazók akár 20 százalék kedvezményben részesülhetnek. Ezen felül az Emirates Official Store kínálatában karácsony ihlette termékek is helyet kaptak az ünnepi kollekcióban. Ezek között megtalálható a karácsonyi pizsama szett, Emirates üdvözlőlapok, karácsonyi pulcsik és ünnepi bögrék, melyek az üzletekben és online is megvásárolhatók.

Az Emirates nemcsak karácsonykor törekszik arra, hogy földön és levegőben is az ünnep szellemében szolgálja ki utasait, hisz a karácsony mellett olyan eseményeket is ünnepel, mint a kínai újév, vagy az Oktoberfest.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot