A hosszútávú járatok harmadik negyedéves teljesítménye

Megjelent a legfrissebb KSH statisztikai kimutatás a budapesti repülőtér harmadik negyedéves forgalmáról. A szokáshoz hűen megismerhetitek a transzatlanti és az ázsiai hosszútávú járatok teljesítményét a az idei július és szeptember közötti időszakban.

65074711_10157307449567829_71910134925754368_o.jpg

Fotó: Budapest Airport

1. Transzatlanti járatok

LOT

2019. július és szeptember között összesen 29.251 utas vette igénybe a LOT közvetlen Budapest-New York JFK és Budapest-Chicago járatát. Ez a szám érdekes módon kevesebb, mint az előző év hasonló időszaka, amikor 30.454 főt regisztráltak. Az adatokat összevetve a New York-i járat tavalyhoz képest mindhárom hónapban javított a kihasználtságán. Chicago azonban nem nagyon tudott jobb teljesítményt felmutatni, csak csupán az augusztusi hónap során sikerült magasabb töltöttséget elérnie, mint a tavalyi évben.

New York JFK

Chicago

American Airlines

Az amerikaiak Philadelphiai járata újra hozta a magas eredményeket. Július és augusztus során kisebb visszaesés volt 2018-hoz képest, de ehhez képest igen erős szeptembert zártak. Az ülőhelyek számát nézve az American a második legtöbbel rendelkezik a transzatlanti útvonalon az Air Canada Rouge mögött a budapesti piacon.

Air Canada Rouge

A kanadaiak nagyon szép számokat hoztak. A járat a tavalyi évhez képest a július és augusztus hónap során jelentősen javított eredményén 90 közeli és a feletti töltöttségi szintet ért el. A Rouge annak ellenére hogy két versenytársa is van a transzatlanti vonalon a tavalyi év hasonló időszakához képest csupán kicsit több, mint 1000 ülőhellyel kevesebbet tudott értékesíteni.

2. Ázsiai járatok

 

Shanghai Airlines

Idén június 7-én nyitotta meg első európai járatát a China Eastern Airlines leányvállalataként működő Shanghai AIrlines a Budapest-Sanghaj Putong útvonalon. A közvetlen légi összeköttetésre korábban nagy igény mutatkozott. Az eddigi járatok 70 százalék fölötti LF eredményt értek el.

Air China


A Peking és Budapest közötti összeköttetés az elmúlt évek átlagos 60-80 százalék közötti szintjét hozta.

LOT Szöul

A szeptember végén indított heti három járat igen szép teljesítményt hozott, amit a korai turisztikai lap értesülések is igazoltak. Sanghajhoz hasonlóan a szöuli közvetlen légi járat iránt is nagyon magas volt az igény. A szeptemberi hónap során 8 járat 2016 ülőhelyéből 1818-at értékesítettek, ami 90,17 százalékos töltöttségi eredményt jelentett. A sikereken felbuzdulva a LOT jövő májustól heti négyre bővíti az útvonal kapacitását.

Japán charterek

Augusztus és szeptember hónapok során egy-egy Japánból érkező charter járat tett látogatást Ferihegyen. Az augusztusi Tokióból érkező JAL B777-es gépen 224 utas volt, ami 65,1 százalékos LF-nek felet meg, míg a szeptemberben Sapporoból érkező ANA B787-es gépén 205 utas érkezett, ami 71,9 százalékos LF-et jelentett.

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot