Különleges évforduló: 5 éve Budapesten az Emirates!

2014. október 27-én új fejezet nyílt a budapesti reptér életében, hiszen a Malév csődjét követően az Emirates-nek köszönhetően indult újra a nagygépes menetrendszerinti forgalom a reptéren. Az elmúlt években a járat folyamatosan fejlődött, mind utasforgalom, mind a használt géptípus terén. Ennek okán reménykedünk, hogy az elkövetkező években majd egyszer a légitársaság óriása az Airbus A380-as is látogatást tehet Ferihegyen.

emirates_infografika_2.jpg

Az Emirates, a világ legnagyobb nemzetközi légitársasága öt éve van jelen Magyarországon. 2014-ben a légitársaság egy Airbus 330-200 típusú repülőgéppel indította naponta közlekedő járatát Budapest és Dubaj között, amit a Boeing 777-300-as típus követett. Ma viszont már egy nagyobb és modernebb Boeing 777-300 ER gép szolgál az útvonalon, amely First Class-on 8 privát lakosztályt, Business Class-on 42 ággyá alakítható ülést, az Economy Class-on pedig 310 tágas ülőhelyet kínál a magyar utasok számára. Az indulás óta több mint 3500 menetrend szerinti járat több mint 900 ezer utast szállított Dubajba, vagy onnan további országokba.

Az Emirates 300 magyar állampolgárt foglalkoztat, köztük 165 légiutas kísérőt és 4 pilótát. A napi járat mellett a légitársaság még 2014-ben egy globális ügyfélszolgálati központot is létrehozott Budapesten – második helyszínként Európában –, amely ma már 115 főt alkalmaz, akik 6 nyelven, magyarul, angolul, németül, olaszul, spanyolul és csehül állnak az utasok rendelkezésére.

Az Emirates napi járatai nemcsak Dubajjal kötik össze a magyar fővárost, hanem további népszerű úticélokkal is. A Budapestről indulók közül legtöbben Vietnámba, a Maldív-szigetekre, Dél-Koreába, Kínába és Japánba utaztak A légitársaság 85 ország 150 városába repül Dubajból.

De az Emirates nem csak az utazni vágyóknak kínál minőségi választást, hanem a gazdasági szereplők számára is új kereskedelmi útvonalakat nyitott a Távol-Kelet, Ausztrália, Nyugat-Ázsia, Indiai-óceán és Közel- Kelet felé Dubajon keresztül. 2014 óta az Emirates SkyCargo több tízezer tonna árut szállított Magyarországról oda és vissza, köztük főként informatikai berendezéseket, gyógyszereket, jármű- és gépipari alkatrészeket.

Az Emirates Skywards, a légitársaság hűségprogramja, már 47 ezer magyar taggal büszkélkedhet, akik élvezhetik a tagsággal járó privilégiumokat: kedvezményes repülőjegyeket, szállásokat és egyéb kereskedelmi ajánlatokat.

Az Emirates díjnyertes fedélzeti szórakoztató rendszerében már 11 magyar csatorna érhető el, melyek mellett további 4500 csatorna kínálatából, köztük a legújabb filmekből és TV-sorozatokból is válogathatnak kedvükre az utazók. Emellett a regionális konyhák ihlette ételek varázsolják emlékezetessé az utazást, míg az akár 20MB-nyi ingyenes Wi-fi adatforgalom a repülőút során is lehetővé teszi a kapcsolattartást a családdal, barátokkal. Az Emirates prémium szolgáltatásai, illetve a multikulturális személyzet vendégszeretete tette a világ egyik legelismertebb légitársaságává az Emirates-t.

Horváth Gábor, az Emirates magyarországi Country Managere így nyilatkozott: “Nagyon örülünk, hogy már az ötödik évfordulónkat ünnepeljük hazánkban. Magyarország számunkra egy kiemelten fontos piac. Partnereinknek köszönjük a folyamatos támogatást, és a jövőben is örömmel kínáljuk utasainknak világszínvonalú termékeinket és szolgáltatásainkat.”

Az Emirates EK 112-es járata Budapestről a téli menetrendben 15:00-kor indul és helyi idő szerint 23:20-ra ér Dubajba. Visszafelé az EK 111-es járat 8:50-kor indul Dubajból és helyi idő szerint 11:45-re ér Budapestre.

 

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot