15 éve indult az első Wizz Air járat Ferihegyről!

A Wizz Air napra pontosan 15 évvel ezelőtt nyitotta meg budapesti bázisát. Az első magyarországi Wizz Air járat 2004. június 24-én szállt fel London Luton felé az akkor még Budapest Ferihegy Nemzetközi Repülőtérnek nevezett, azóta Liszt Ferencről elkeresztelt légikikötőből. Azóta 31 millió utas vette igénybe a Wizz Air Budapestről induló és a városba érkező járatait.

wizzair_repjegyhu_fejlec.jpg

A Wizz Air ma 14 ország 25 bázisáról üzemeltet járatokat, ezek közül a budapesti a legnagyobb: a magyar fővárosban 14 korszerű Airbus A320 és A321 repülőgép teljesít szolgálatot, amivel a légitársaság több mint 4600 munkahely fenntartását támogatja.

Márciusban érkezett a bázisra a Wizz Air első A321neo repülőgépe, amelyhez azóta két újabb csatlakozott. Az A321neo a legmodernebb technológiát képviseli a légiközlekedésben, zajterhelése 50 százalékkal alacsonyabb a korábbi modellekéhez képest. Üzemanyag-fogyasztása 20, nitrogén-oxid-kibocsátása csaknem 50 százalékkal kevesebb, így a Wizz Air a legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkező európai légitársaság.

A Wizz Air immár 30 országban 66 változatos úti céllal köti össze a magyar fővárost Európában és azon túl. Az idén már hárommal bővült a Budapestről elérhető desztinációk száma: tavasszal London Gatwick és Oslo, a múlt héten pedig a spanyolországi Castellón irányába indult új járat. A légitársaság Budapestről elérhető 2019-es kapacitása 6 millió utas fölé emelkedik – ez éves szinten 9 százalékos növekedésnek felel meg.

A Wizz Air az elmúlt egy évben több mint 5,3 millió utast szállított hazánkból induló és az országba érkező járatain, ami meghaladja bármely más légitársaság egy év alatt valaha elért magyarországi forgalmát. A Wizz Air Budapest iránti elkötelezettségének jeleként tavaly itt nyitotta meg modern technológiával felszerelt, 30 millió eurós befektetéssel felépített kiképzőközpontját.

Radó András, a Wizz Air vállalati kommunikációs managere elmondta: „Büszkén ünnepeljük a WIZZ sikertörténetének legújabb mérföldkövét, budapesti bázisunk 15. születésnapját. Egész Magyarország számára jelentős gazdaságélénkítő szereplő a Wizz Air, amely Európa egyik legdinamikusabban növekvő légitársasága. A légitársaság Budapesten működteti legnagyobb bázisát, 14 korszerű repülőgéppel. A Wizz Air alacsony viteldíjainak és magas színvonalú fedélzeti szolgáltatásainak köszönhetően az elmúlt másfél évtizedben több látogató fedezhette fel Magyarország és fővárosunk szépségeit, mint korábban bármikor. Ezzel párhuzamosan honfitársaink milliói számára vált elérhetővé a megfizethető utazás élménye. A fiatal és korszerű flottájának köszönhetően a Wizz Air büszkélkedhet az európai légitársaságok között a legalacsonyabb utasonkénti szén-dioxid-kibocsátással. Reméljük, hogy a következő 15 év hasonló sikereket tartogat a Wizz Air, Budapest és Magyarország számára.”

Ha pedig kíváncsi vagy hogyan mutatták be a sajtónak a légitársaságot 2004-ben akkor itt megtekintheted! Kattints!

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!