A Ryanair bejelentette teljes 2019-es budapesti nyári menetrendjét!

Két légitársaság is bővíti a Budapesten állomásoztatott flottáját: az ír hátterű Ryanair két új gép beállítását jelentett be, míg a Wizz Air egy újabb Airbus A321-es típusú gép beállításával bővíti immár tizennégy gépesre a flottáját a magyar fővárosban a nyári csúcsidőszakban. Az új gépekkel nemcsak új útvonalakat repülnek a légitársaságok, hanem a meglévő népszerű útvonalakon növelik a járatok számát.

ryananir_b737-800_ferihegyen_2.jpg

Az Olaszország adriai partvidékén fekvő Rimini (teljesen új útvonal) is felkerül a jövő nyári menetrendben a Ryanair ír légitársaság budapesti kínálatába valamint a görögországi Szalonikibe is indít heti két járatot (szezonális járatát újraindítja) – jelentették be a diszkont légitársaság képviselői mai budapesti sajtótájékoztatójukon. A bővítés része, hogy a Ryanair a 2019 márciusában induló nyári menetrendben újabb két Boeing 737-800 típusú repülőgépet állomásoztat Budapesten a most meglévő négy gépe mellé, ezzel hatra növelve a ferihegyi bázison lévő gépeinek a számát. Az új gépekkel a 2019-es téli időszakba is számol a társaság, bár kérdéses hogy a szezonális útvonalak megszűnésével milyen más helyekre válik majd átirányíthatóvá hasonló kapacitás. A Ryanair a két újabb repülőgép Budapesten történő állomásoztatásával 200 millió dolláros újabb beruházást hajt végre Ferihegyen, ami a jövő év során +13%-os utasforgalmi növekedést eredményezhet, így éves utasszámuk 2019-ben meghaladhatja a 3 millió főt.

Az új olaszországi uticél mellett a Ryanair a korábban már bejelentette további négy célpontra is repül majd az új gépekkel: így a Budapestről induló utasok választhatnak az írországi Cork, a szintén olasz Bari és Cagliari és a spanyol Sevilla között. Az ír diszkont légitársaság egyúttal közölte, hogy 2018. november 29-ig kedvezményesen kínálja a jegyeket budapesti utasai számára.

Az új Rimini járat menetrendje:

2019. május 3-tól/hetente kétszer a hétfői és pénteki napokon

FR5254 BUD-RMI 15:20-16:45

FR5255 RMI-BUD 17:10-18:35

„Nagyon örülünk, hogy a Budapesten állomásoztatott repülőgépeink számát kettővel (hatra) tudjuk növelni, és az eddigi legtöbb járatot kínáló budapesti menetrendünk keretében, 2019 nyarán már 39 útvonalat fogunk kínálni, köztük 6 új járattal Bari, Cagliari, Cork, Rimini, Sevilla és Thessaloniki irányába, ami éves szinten mintegy 3 millió utast, a magyarországi útvonalak, forgalom, turizmus és munkahelyek tekintetében pedig tovább növekedést jelent.” – jelentette ki Olga Pawlonka, a Ryanair Közép-Kelet-Európáért és a balkáni régióért felelős értékesítési és marketing menedzsere ebből az alkalomból.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a két legnagyobb forgalmat bonyolító légitársaság egyformán bizakodva néz a jövőbe Budapesten és folytatja a bővítést a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.” – hangsúlyozta Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. Hozzátette: - „Mindez azt bizonyítja, hogy Budapest és Magyarország kiváló turisztikai célpont, amely iránt továbbra is élénk a kereslet szerte Európában. Számunkra is fontos cél, hogy a légi összeköttetések számának bővítésével nagyobb választékot kínáljunk a magyar utazóknak és egyben hozzájáruljunk Magyarország gazdasági kapcsolatainak fejlődéséhez is, már csak ezért is folytatjuk a repülőtéri infrastruktúra fejlesztését Budapesten.”

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!