4 éves az Emirates légitársaság budapesti ügyfélszolgálati központja

Indulása óta majdnem négyszeresére bővítette létszámát, havonta 45 ezer hívást fogad, és 5500 repülőjegyet értékesít az októberben negyedik születésnapját ünneplő budapesti ügyfélszolgálati központ. Az Emirates központjának hatékony működését, és a légitársaság négy évvel ezelőtti döntését ma már a számok is igazolják. De nem csak a központ ünnepel évfordulót ebben a hónapban, hiszen  október 27-én lesz már 4. éve, hogy a légitársaság naponta közlekedő, közvetlen járatot indított Budapest és Dubaj között, melyet a kezdeti Airbus A330-as gépek helyett, ma már a budapesti repülőtéren megforduló legnagyobb utasszálító, a Boeing 777-300ER típusú repülőgépek repülik.

showimage_php.jpg

2014-ben a központ vezetői még csak kilenc ország ügyfélszolgálati támogatásában gondolkodtak, mára a kiszolgált országok száma 31-re emelkedett. A magyar ügyfelek mellett német, amerikai, brit, nigériai, chilei, dél-afrikai, olasz, svájci, ír, belga, svéd, osztrák, dán, norvég, finn, török, mexikói, dán, orosz, horvát, kenyai, zambiai, argentin, bahreini, szaúdi, holland és görög utasok kéréseinek is eleget tesznek.

„Jelenleg több mint 110 alkalmazott kezeli a beérkező hívásokat az egykor 30 munkatárssal induló ügyfélszolgálati központunkban. Az Emirates budapesti szolgáltató centrumába havonta több mint 45 ezer hívás érkezik. A munkatársak 6 különböző nyelven (angolul, spanyolul, németül, olaszul, csehül és magyarul) intézik a foglalásokkal kapcsolatos kéréseket, és havonta 5500 repülőjegyet értékesítenek” - összegezte az ügyfélszolgálati központ teljesítményét a légitársaság magyarországi képviseletvezetője, Horváth Gábor.   

A budapesti munkatársak azonban már nem csak foglalásokat rögzítenek. Ha szükséges, akkor akár elveszett tárgyak megkeresésében és célba juttatásában is jeleskednek.

Minden nap egy új kihívás

Horváth Gábor összegyűjtött néhányat a legérdekesebb és legtipikusabb napi kihívásokból:

Egyik kollégájuknak például egy Skywards Gold ügyfél szemüvegét kellett megkeresnie, majd eljuttatnia Dél-Koreából Németországba. Volt olyan is, hogy egy fontos esküvőre készülő utas tévedésből lemondta a jegyét, amit a központ munkatársának csak az utolsó pillanatban sikerült orvosolnia, de így az utas időben odaért az esküvőre.

A budapesti központ munkatársai néha járatkésések miatt is akcióba lépnek annak érdekében, hogy az utasok le ne késsék a saját nyaralásukat. Volt olyan eset is, amikor egy orvos iPad-jét juttatták haza azt követően, hogy a doktor ellátta egyik gyengélkedő utastársát egy gép fedélzeten. Az eszköz ráadásul az orvos számára nélkülözhetetlen kutatási információkat is tartalmazott.  

A budapesti ügyfélszolgálati központ munkatársai arra is büszkék, hogy rendszeresen részt vesznek különböző jótékonysági akciókban, ezzel is támogatva a hazai és nemzetközi jótékonysági szervezeteket.

Az Emirates a jövőben is fejleszti budapesti járatát, hiszen 2019. február 1-től budapesti járataira újra visszatér az első osztály, így Budapesten egyedüliként már három utazási osztály termékét tudják majd felkínálni az utazók számára.

Fénykép: azevirodaja

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!