Több mint ezeregyszáz futó indult az idei Runway Runon!

A nemzetközi légiközlekedési szakma legjobb futói, légitársaságok és repülőterek, üzleti szolgáltatók, hatóságok és repülőtéri biztonsági szolgálatok emberei vettek részt a Budapest Airport immár 6. Runway Run elnevezésű jótékonysági futóversenyén. A másfél, öt és tíz kilométeres távot a versenyzők részben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér erre az alkalomra lezárt 1. futópályáján (13R/31L) tették meg, ott, ahol máskülönben a repülőgépek szállnak fel és le.

runwayrun6_006.jpg

Az egész Európában egyedülálló légiközlekedési futóversenyen több mint 1100 futó állt rajthoz. Egyéniben 5 kilométeres távon a férfi és női mezőnyben is a Budapest Airport munkatársai, Huszák Nikolett és Csuka Balázs állhatott a dobogó legfelső fokára. A verseny történetében még nem fordult elő, hogy a házigazda adta volna egy kategória mindkét nyertesét. 10 kilométeren Szőke Cecília, a KPMG Magyarország munkatársa és Vas Gábor lettek az elsők. (A csapatversenyek eredményét a lenti táblázatban gyűjtöttük össze.)

A különleges hangulatú eseményen a résztvevők a befizetett nevezési díjjal egyrészt a magyar SUHANJ! alapítvány programjait, másrészt a brit Anthony Nolan alapítvány gyermekek csontvelő-átültetési műtétjeit támogatják. A verseny fő szponzorai az idei évben is az Airbus Industries, a Qatar Airways, a KPMG nemzetközi könyvvizsgáló cég, a  Mercedes-Benz Hungária Kft. és az anna.aero légiközlekedési szakportál voltak.

A rajt előtt a versenyzők bemelegítését Simon Szimonetta híres fitnesz edző segítette. A Runway Run távjainak a főszponzorok futóin kívül egyebek mellett olyan rangos légiközlekedési cégek csapatai vágtak neki, mint amilyen a Wizz Air, a Celebi Ground Handling, a Malév Ground Handling, a HungaroControl, az ír Air Lingus (a tavalyi csapatgyőztes), a svájci Swiss, az Emirates, a Lufthansa Technik Budapest, a lengyel LOT légitársaság vagy a Heinemann Duty Free. Külön csapattal indultak az ORFK és a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság, a Katasztrófavédelem és más repülőtéri hatóságok munkatársai is.

„Óriási öröm és megtiszteltetés a számunkra, hogy a Budapest Airport lehet a házigazdája ennek az egész földrészen egyedülálló légiközlekedési- és sporteseménynek, büszkék vagyunk arra, hogy népes csapattal vannak jelen olyan jelentős légikikötők is, mint az athéni, a düsseldorfi és a hamburgi is,” jelentette ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Emlékeztetett rá, hogy a tavalyi évben nem kevesebb, mint 15 millió forinttal tudták támogatni a résztvevők a magyar SUHANJ! alapítvány programjait, amelyeken mozgássérült emberek sportolási lehetőségeit igyekeznek előmozdítani. A sportos életmód népszerűsítése és a humanitárius célok megvalósítása mellett nem kevésbé fontos, hogy a budapesti verseny egyúttal kiváló lehetőséget teremt a légiközlekedés legkülönbözőbb területéről érkező szakemberek informális találkozójára, hangsúlyozta a Budapest Airport vezérigazgatója.

 

Csapatverseny győztesei:

 

Kategória

Nyertes csapat

Leggyorsabb légitársaság

Aer Lingus

Leggyorsabb repülőtér

Athén Eleftherios Venizelos Nemzetközi Repülőtér

Leggyorsabb légiközlekedési szolgáltató

HungaroControl Zrt.

Leggyorsabb külföldi képviselet

Egyesült Királyság Nagykövetsége

Leggyorsabb idegenforgalmi vállalat

Marriott

Leggyorsabb repülőtéri kereskedelmi partner

Viacom

 

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!