Budapest-Krakkó egész évben a LOT-al!

20180502_lot_krk_0035.jpgSok év után újabb lengyel célállomással bővült a Budapest Airport útvonal kínálata: a LOT lengyel nemzeti légitársaság elindította közvetlen Budapest-Krakkó járatát. A lengyel nagyvárosba heti hat alkalommal lehet eljutni a LOT Bombardier Dash 8 típusú gépeivel, ezzel összesen nem kevesebb, mint 120 000 plusz ülőhelyet kínálva a Budapestről induló járatokon 2018 nyarától.  Az útvonalat korábban már repülte a LOT, de a Malév és a Ryanair is.

A heti 33 alkalommal induló Budapest-Varsó légijárat után ezúttal a LOT Krakkóba közlekedő járatát üdvözölhette a Budapest Airport, mely már április 28. óta repül Budapestre. A Krakkóból menetrend szerint érkező Bombardier Dash 8-assal heti hat alkalommal – csütörtök kivételével mindennap - lehet elrepülni a magyar fővárosból Lengyelország második legnagyobb városába. A Q400-asok reggel 9:35-kor indulnak Budapestről, és egy óra menetidőt követően 10:35-kor érkeznek Krakkóba, ahonnan egyebek mellett elérhetőek lesznek a LOT chicagói járatai is (hétfőn és vasárnap 12.55-kor indul a chicagói LOT-járat, ami jól kiegészíti a Budapestről induló LOT-Dreamlinerek kínálta lehetőséget). Mindezek mellett a krakkói utasok a Budapestről induló amerikai LOT járatokat is igénybevehetik.

„Partnerkapcsolatunk a LOT lengyel légitársasággal az elmúlt egy évben minden korábbinál eredményesebbnek bizonyult. Nagy örömmel üdvözöljük tehát a Budapest-Krakkó járatot, amelyre már hosszú idő óta nagy igény mutatkozik az utasok részéről – hangsúlyozta Bogáts Balázs, a Budapest Airport járatfejlesztési vezetője. Hozzátette: „A lengyel nagyvárosba közlekedő járatnak az előrejelzések szerint nagy sikere lesz – akár több mint 30 000 utas is igénybe veheti a közvetlen légi összeköttetést - hiszen a Budapest-Krakkó útvonal már régóta szerepel a magyar fővárosból induló utasaink kívánságlistáján.”

20180502_lot_krk_0025.jpg

Igazán szépre sikeredett járatnyitó tortával készült a Budapest Airport

A pontosan egy óra repüléssel elérhető Krakkó Lengyelország második legnépesebb városa, az ország történelmi fővárosa. Habár a fővárosi címet Varsó már a 17. században átvette tőle, Krakkó megmaradt Lengyelország egyik meghatározó turisztikai, oktatási és kulturális központjának. A történelmi Óváros és a város zsidó negyede, vagyis a Kazimierz kerület 1978-ban megkapta az UNESCO világörökségi védettséget. Számos jelentős színház és múzeum is működik a város területén.

Reméljük au új krakkói járatot a közeljövőben más lengyel nagyváros felé irányuló újabb légi járat is követi, hiszen például Gdansk is szerepel a budapesti repülőtér "kívánságlistáján".

Fényképek: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!