Jön a negyedik Aeroflot járat!

img_1620.jpgNem sokáig repül már naponta három járatpárral Budapest és Moszkva Sheremetyevo repülőtere között az orosz állami légitársaság az Aeroflot, hiszen a tavaly őszi bővítést követően idén nyártól egy újabb járatpárt helyez a menetrendbe a két város között, így már naponta négy Aeroflot járattal válik elérhetővé Budapestről Moszkva és további népszerű orosz vagy ázsiai nagyvárosok sokasága is. Az új járatpár október 27-ig, a téli menetrendváltásig érhető el.

A 2017/2018-as téli menetrendi időszak kezdetével és több év után az egyre növekvő igények miatt egy újabb, a délelőtti órkában közlekedő járatpárt állított forgalomba az Aeroflot Budapesten, mely gyorsabb elérhetőséget biztosít olyan Budapestről jelenleg közvetlen járattal még el nem érhető népszerű ázsiai célállomások felé, mint Szöul, Hanoi, Ho Si Minh, Peking, Shanghaj, Kanton és Bangkok városa. Az Aeroflot jelenleg kihasználja azt a nagy piaci rést mely a mai napig betöltetlen Budapesten, hiszen jelenleg csak egyetlen légitársaság, a kínai állami Air China biztosít légiösszeköttetést a magyar főváros és Peking között, mely Pekingből Budapest felé kitérőt tesz Minszk repülőterén. Ezen kitérő elhagyását hiába is szeretnék a szakemberek, nem lehetséges. 

Menetrend:

Az új Aeroflot járat SU2466-os járatszámmal 13:35-kor száll fel Sheremetyevo repülőteréről, majd 15:20-kor landol Budapesten.

A járat délután 16:35-kor indul vissza Budapestről, és este 20:05-kor érkezik meg Moszkvába SU2467-es járatszámmal. (helyi idők!)

A járatokat az orosz Sukhoi Superjet 100-as repülőgépek fogják teljesíteni, mely az orosz Szuhoj Polgári Repülőgépek vállalat és az amerikai Boeing közös fejlesztésű regionális utasszállító repülőgépe. A típus már nem ismeretlen Budapesten, hiszen korábban már járt nálunk a légitársaság színeiben. Az Aeroflot többi budapesti járatán viszont továbbra is az Airbus A320-as repülőgépek lesznek jelen.

Alig pár hétre a nyári menetrendtől, de még mindig egyre többen bővítik kínálatukat!

Pár nappal ezelőtt az Iberia augusztusi napokon közlekedő emelt járatszáma dobott még több ülőhelyet a piacra az amúgy is már rekordszámú kínálattal rendelkező időszakra. A mostani Aeroflot bővítés mellett több járattal lesz jelen Budapesten a Lufthansa, a Finnair, a Turkish Airlines, Aegean Airlines, Air Canada Rouge, LOT és az easyJet.

A Wizz Air is bővít az útvonalon!

A Wizz 2018. nyarától a meglévő napi járat helyett, hetente 11 járatpárral fogja összekötni Budapest és Moszkva Vnukovo repülőterét.

Információk szerint a Budapest Airport ösztönzi a légitársaságokat, köztük a Wizz Air-t is hogy további orosz városokkal kössék össze Budapestet, a most meglévő két útvonalon felül.

Az Aeroflot Oroszország legnagyobb légitársasága. 2017-ban a légitársaság, több mint 50 millió utast szállított. 2016-ban az Aeroflot a SKYTRAX-tól négycsillagos minősítést kapott, valamint a Skytrax World Airline Awards-on idén ötödik alkalommal a legjobb légitársaság lett Kelet-Európában. A légitársaság központja Moszkvában,a Sheremetyevo nemzetközi repülőtéren található. Az Aeroflot rendelkezik a világ egyik legfiatalabb flottájával, melyben több, mint 197 légijármű üzemel.

Fénykép: Aeroflot

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!