Már Bordeauxba is közvetlen járat repít Budapestről

budbod_2.jpgÚjabb francia város neve került fel a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről közvetlen légijárattal elérhető városok listájára, mégpedig Bordeaux személyében. A járatindítás egy igen jelentős, eddig kihasználatlan útvonalon történt, de továbbra is akad számos város ahová nagyon sokan várják hogy végre új, közvetlen légijárat létesüljön a magyar fővárosból. 

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága szeptember 22-én elindította legújabb budapesti útvonalát, amely heti két járattal, hétfőnként és péntekenként közlekedik a fővárosból Bordeaux-ba. Az első járat 161 utassal a fedélzeten szállt fel Budapestről (ha egy kis számolást végzünk akkor könnyen kijön hogy valójában mennyi is volt a load 160/180*100= 89% ami igen szép eredménynek mondható).

Bordeaux, a neves bortermelő vidék központja kikötőváros a Garonne folyó partján Délnyugat-Franciaországban. Világszínvonalú konyháján túl Bordeaux csodálatos építészetéről és gazdag kulturális örökségéről is híres: a város fele szerepel az UNESCO Világörökség listáján, ezáltal a legnagyobb, Világörökség részét képező urbánus területként jegyzik.

Boerdaux városa az idén már a 12. új Wizz Air útvonal a budapesti légikikötőből. Azonban a légitársaság idén még további két új és egy "áthelyezett" útvonallal bővíti jelenlétét, de mindemellett két eddig meglévő útvonalát bezárja. December 16-tól Baden Baden és január 10-től Lamezia Terme útvonalára kerül lakat. A légitársaság mostanáig 66 várossal kapcsolja össze a fővárost Európában és azon túl is, ezáltal a budapesti kínálat a legváltozatosabb WIZZ egész hálózatában.

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta:Örömmel indítjuk el újabb régóta várt útvonalunkat Budapestről. Végre Bordeaux is elérhető Budapestről alacsony viteldíjainkon és biztosak vagyunk abban, hogy sok utasunk élvezettel látogat majd el ebbe a gyönyörű városba, amely lélegzetelállító építészetéről és világszínvonalú gasztronómiájáról híres. A WIZZ útvonala hétfőnként és péntekenként indul, így menetrendje kényelmesen igazodik akár hétvégi kirándulásokhoz is. A Wizz Air barátságos hazai személyzete mosolyogva várja utasainkat gépeink fedélzetén!”

Van pár tipp, hogy hova repülhetnének még fapados járatok!

Ha lehetne tippelni mik lennének a következő új célállomások akkor az alábbi városok valamelyike, akár már a jövő évben felkerülhet valamelyik fapados társaság kínálatába Budapestről: Toulouse, Luxemburg, Vilnius, Tallin, Belfast, Seville, Marseille és Kisinyov.

Fénykép: Wizz Air

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!