Jelentős cargo konferenciának ad otthont Budapest

Soha nem látott látványtervek a repülőtér újabb beruházásról

bud_cargo_city_3.jpg

Újabb jelentős légi szállítási konferenciát lát vendégül a Budapest Airport a magyar fővárosban. A nemzetközi légi szállítási piac egyszerre három területét összefogó tanácskozásra nem kevesebb, mint 300 külföldi szakember érkezett a világ minden tájáról, köztük cargo légitársaságok, nagy nemzetközi logisztikai cégek és repülőterek vezetői.

A négynapos Air Cargo Handling konferenciának a budapesti Corinthia Hotel ad otthont, a tanácskozást Dr. Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára nyitotta meg. A négynapos konferencia ernyője alatt tulajdonképpen három nagy terület, a légi teheráru-szállítás, a speciális légi szállítási konténerek (ULD – Unit Load Device), valamint a különleges kezelést és hűtést kívánó, elsősorban gyógyszerészeti és biológiai termékek szakértői adnak egymásnak randevút Budapesten. A konferencia idei házigazdája a Budapest Airport. A résztvevők listáján olyan nevekkel találkozhatunk, mint az Emirates Skycargo, Saudi Airlines Cargo, Turkish Cargo divíziójának vezetői. 

Vezető szerep jut a régióban cargo forgalom tekintetében Budapestnek!

Az elmúlt hónapokban ugrásszerűen, a kétszámjegyű utasforgalmat is meghaladó mértékben nőtt a magyarországi légi teheráru-forgalom, ami részben a Budapest Airport előnyös, közép-európai elhelyezkedésének, részben pedig a magyar gazdaság gyorsan növekvő exportigényeinek tudható be. A Budapest Airport az elmúlt években – lépést tartva az egyre növekvő légi és földi logisztikai igényekkel – jelentős fejlesztéseket hajtott végre a cargo területén. Idén nyáron vehette birtokba a TNT és a DHL Express az ultramodern raktár és irodai komplexumból álló bázisát a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1. Termináljától nem messze. Jövőre pedig a Budapest Airport a BUD 2020 névre keresztelt repülőtér-fejlesztési programjának részeként a 2. Terminál melletti területen hozzákezd a Cargo City nevű légi szállítási bázis építésének.

bud_cargo_city_1.jpg

A budapesti repülőtér legfrissebb látványterve a repülőtér új légiáru kezelő központjáról, mely építési munkálatait legkorábban jövő tavasszal kezdhetik meg. Amint a képen is látszik három részből A-B-C fog összeállni az épület. Fénykép: Budapest Airport

2017. január és júliusa között 72.161 tonna légi rakományt kezelt a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ami 19,6 százalékos növekedést jelent a 2016-os évhez képes. Augusztusban pedig +2,1%-al  10.135 tonnára növekedett a budapesti repülőtér havi légiáru forgalma. 

vv_08359.jpg

Szintén a BUD2020 program keretében megvalósult új TNT (balra) és DHL (jobbra) logisztikai központok a régi 1-es terminál melletti területen Fénykép: Budapest Airport

„Nagy örömmel látjuk vendégül a Budapest Airport nevében a nemzetközi légi szállítási piac kulcsszereplőit az Air Cargo Handling konferencián” – jelentette ki René Droese, a Budapest Airport cargo területért is felelős ingatlangazdálkodási igazgatója. Elmondta, hogy egy ilyen konferencia nemcsak a kapcsolatépítés miatt fontos, hanem lehetőséget ad a házigazdák számára a budapesti repülőtérben rejlő logisztikai lehetőségek bemutatására. A légi szállítás fejlődése Budapesten pedig magas szakképzettséget igénylő munkahelyeket teremt a repülőtér környékén, a dél-pesti régióban.

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!