Prágából Buenos Airesbe szeretne repülni a Norwegian új argentin leányvállalata

9932311_14458146172846_0.jpgPrága mellett pedig további 14 európai várost kötnének össze az argentin fővárossal - olvasható az airwaysmag online oldalán.

A világ egyik leggyorsabban növekvő low cost légitársasága a Norwegian bejelentette, hogy Air Argentina néven leányvállalatot szeretne létrehozni a Dél-amerikai országban, ezzel kihasználva a régióban eddig ki nem használt fontos piacokat és útvonalakat. A Norwegian két állomást kíván létrehozni az országban, az egyiket a fővárosnak számító Buenos Aires városában, a másikat Corodobában, hogy innen induló járataival összekösse az Európában, valamint az Egyesült Államokban található csomópontjait. Ennek érdekében már benyújtotta a jövőbeli tervezett útvonalak iránti engedélykérelmét 75 belföldi és 80 nemzetköz útvonalra a Nemzeti Polgári Repülési Igazgatósághoz az ANAC-hoz.

A listán a régióból egyedüliként Prága neve szerepel. De Prága mellett Kijevbe, Málagára, Barcelonába, Koppenhágába, a Polinéz Papateebe, Oslóba, Isztambulba, Rómába, Milánóba, Stockholmba és Zürichbe is terveznének menetrendszerinti járatokat indítani.

A Norwegian angol leánycége 2018. február 14-én indítja el első argentin járatát London Gatwick repülőteréről az ország fővárosba Buenos Airesbe Boeing 787 típusú Dreamliner repülőgépével. Ezen új járatok hetente négyszer fognak közvetlen kapcsolatot létesíteni a két város között. A jegyek 299 fonttól kezdődnek egy útra.

Argentína fővárosa Európából a napjainkban a Lufthansa frankfurti, a Turkish isztambuli, az Air Europa madridi, a LEVEL barcelonai, a KLM amszterdami, az Iberia madridi, a British Airways londoni, az Alitalia római, az Air France Párizsi és az ország nemzeti légitársaságának számító Aerolíneas Argentinas barcelonai és madridi járataival érhető el.

Borító: Seeking Alpha

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!