A Lufthansa lett Európa legjobb légitársasága

Több kategóriában is nyertes lett a Skytrax díjátadón

hero_lufthansa.jpg

A Lufthansát választották Európa legjobb légitársaságának (Best Airline in Europe). A díj átadására a Paris Air Show alkalmából, 2017. június 20-án, Le Bourget-ban került sor. A Skytrax légiipari piackutató intézet mintegy 18 millió utast kérdezett meg a témában több, mint 160 országból. Ezek közül a legjobb európai légicégnek a német Lufthansa bizonyult, mely törekszik szolgáltatásainak minőségi szintjét folyamatosan emelni és megtartani. Talán ez a díj újabb lökést adhat a légitársaság "álmának", hogy bekerüljön az "elit" Skytrax ötcsillagosok társaságába?

Az utasok a világon mindenütt pozitívan nyilatkoztak a felmérés során a német prémium légitársaságról, elismerve a Lufthansa által kínált szolgáltatások színvonalát. „A munkatársaink által a fedélzeten és a földön nyújtott szolgáltatások színvonala, valamint a kabinok és a várók felszerelésére, a szolgáltatásfejlesztésre és a digitalizációra az utóbbi években fordított beruházások meghozták gyümölcsüket.  A Skytrax-díj bizonyítja, hogy a Lufthansa utasai nagyra értékelik a minőséget. A prémium szolgáltatás és a kiváló infrastruktúra kombinációja világszerte meggyőzte utasainkat, és Európa legjobbjává tett minket. Kínálatunk színvonalasabb, mint valaha” – nyilatkozta Carsten Spohr, a Deutsche Lufthansa AG vezérigazgatója és igazgatósági elnöke. A díj átvételekor Carsten Spohr külön köszönetet mondott a Lufthansa dolgozóinak, akik kiváló munkájukkal hozzájárultak az elismeréshez. Ezt mutatja az is, hogy a légitársaság a tavalyi 10. helyről tornázta fel magát idén a hetedikre.

lhskytr.jpg

Carsten Spohr elnök-vezérigazgató és Heike Birlenbach alelnök átveszik a díjat.

Több díjjal távozik Párizsból a légitársaság

A Lufthansa emellett a legjobb nyugat-európai légitársaságnak (Best Airline in Western Europe) és a legjobb vendéglátást nyújtó első osztályú várónak (Best First Class Lounge Dining) járó díjakat is elnyerte. A „Legjobb nyugat-európai légitársaság” díjra a Lufthansát, a Swisst és az Austrian Airlinest is jelölték. Az Austrian Airlines munkavállalóit a legjobb szolgáltatásokat nyújtó európai légitársaság-személyzetnek járó díjjal (Best Airline Staff Service in Europe) jutalmazták.

A légitársaságok fedélzeti és a reptéri szolgáltatásait értékelő felmérést a brit Skytrax légiipari piackutató cég készítette. A Skytrax 1999 óta évente több felmérést végez, melyben légitársaságokat és repülőtereket is rangsorolnak. Az idei évben a Budapest Airport ismét megszerezte a légicég díját a "Kelet-Európa legjobb repülőtere" kategóriában.

A Lufthansa 2016-ban 1,6 millió utast szállított Magyarország három repülőteréről: Budapestről, Debrecenből és Sármellékről. A legtöbben Magyarországról New Yorkot (+17%), Miamit (+20%) és Los Angelest (+12%) keresik fel, a nyaralóvárosok közül pedig Miami, Tampa (+50%) és Cancun voltak a legnépszerűbbek 2016-ban.

A TOP10-es lista az "A legjobb légitársaság 2017"

1   Qatar Airways
2   Singapore Airlines
3   ANA All Nippon Airways
4   Emirates
5   Cathay Pacific
6   EVA Air
7   Lufthansa
8   Etihad Airways
9   Hainan Airlines
10 Garuda Indonesia

A Lufthansa után a második helyez az európai fuvarozók közül a Turkish Airlines (12. hely), majd a harmadik helyen a Swiss (14. hely) végzett, mely szintén a Lufthansa csoport légitársasága. A TOP100-as lista itt érhető el. Közép-Kelet Európából egyedüliként a lengyel nemzeti légitársaság, a LOT tudott csak bejutni a TOP száz légitársaság közé a 79. helyen.

Forrás: Lufthansa / Skytrax

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!