Eszékről is repülhetünk Wizz Air repülőgéppel

A Dél-dunántúli lakosok számára nagyon előnyös lehet

wizzair1.jpgA Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága pénteken elindította első járatát Eszék (Osijek) repülőteréről. Az első járat Basel-Mulhouse-Freiburg (EuroAirport) repülőtérre indult. A Wizz Air legújabb járata hetente kétszer, hétfőnként és péntekenként repül, így a menetrend akár hétvégi szabadidős vagy üzleti utakhoz is kényelmesen igazodik. A járatra a jegyek már 14.99 eurós viteldíjtól foglalhatók egy irányra vonatkozóan a wizzair.com oldalon.

Az EuroAirport Nyugat-Európa szívében, Németország, Franciaország és Svájc hármas határán fekszik, ahonnan egyaránt kényelmesen elérhető akár az elzászi borút, akár a festői Freiburg és a Fekete-erdő, akár Bázel, ami képzőművészeti kiállításairól éppolyan híres, mint bankjairól. Eszék már a második horvát repülőtér a WIZZ egyre növekvő hálózatában, miután a légitársaság három alacsony viteldíjas útvonalat üzemeltet Splitből London-Lutonba az Egyesült Királyságban és Katowicébe, valamint Varsóba Lengyelországban.

Jelentős előnyben a Dél-Dunántúlról Németországba és Svájcba ingázók

Eszék mindössze 40 kilométerre fekszik  a magyar határtól, így az új útvonal Pécset és a Dél-Dunántúlt is újabb szállal köti össze Nyugat-Európával, erősíti a régió gazdasági és kereskedelmi kapcsolatait Németországgal, Franciaországgal és Svájccal, valamint fejleszti a kétirányú turizmust az országok között. Az új Wizz Air járat segítség lehet abban, hogy ne kelljen a környéken lakóknak több száz kilométert autózni a budapesti repülőtérig a két ország közötti utazás során.

A Wizz Air már 42 ország 141 célállomását kapcsolja össze, utazók millióinak biztosítva a megbízható légi közlekedést és a barátságos, utasközpontú kiszolgálást alacsony viteldíjakon.

Útvonal

Indulási napok

Első járat

Eszék – Basel-Mulhouse-Freiburg

hétfő, péntek

május 15.

 

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta: “Örömmel indítjuk el első járatunkat Eszék és az EuroAirport között. A Wizz Air eszéki bővülése nem csupán Horvátországnak, de Magyarországnak is új gazdasági, kereskedelmi és turisztikai kapcsolatokat hozhat. Eszék közelsége a magyar határhoz lehetőséget biztosít Pécs és a Dél-Dunántúl számára, hogy a WIZZ újabb alacsony viteldíjas útvonalát válasszák akár üzleti, akár szabadidős utazások céljából.”

Fénykép: EX-YU Aviation

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!