Újabb parkolóhelyeket alakít ki a Budapest Airport

img_9190.JPG

A helyhiányra és az igények növekedésére válaszul újabb parkolóhelyek kialakításába fogott a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér üzemeltetője. Vajon kényelmes több 100 méteren keresztül, csomagokkal a kezünkben gyalogolni ahhoz, hogy a leparkolt autónkhoz jussunk, hiszen a most kialakítandó helyek a termináloktól eléggé távol esnek. Miért nem fektet a repülőtér egy több emeletet számláló parkolóház megvalósításába, amivel kis helyen nagy mennyiségű állóhelyet tudna kínálni? Azt értjük, hogy van bőven hely a repülőtéren (PR szöveg sokszor, hogy a reptér területe a londoni Heathrow-i repülőteret is lekörözi), és akinek van pénze az úgy is máshol parkok, de meg lehetett volna ezt oldani sokkal egyszerűbben is parkolóház formájában. Bár az egyszerűség vélhetően drágább is lett volna.

Újabb ezer parkolóhely kialakítását kezdte meg a Budapest Airport; a szabadtéri repülőgép múzeum, az Aeropark régi helyén is parkolhatnak nyártól az autósok. A Budapest Airport az új parkoló átadása után ezzel nem kevesebb, mint 4 700, különböző kategóriájú új helyet kínál az autósoknak.

Ismét munkagépek és exkavátorok dolgoznak a repülőtéri biztonsági kerítés közvetlen közelében. Az Aeropark régi helyszínén lévő óriási gödröt töltik fel földdel, hogy a 2 Terminálhoz közeli helyen újabb ezer, Holiday Parking kategóriájú parkolóhelyet alakítsanak ki. Az aszfaltborítású parkolóban a megszokott magas színvonalú biztonság várja az autósokat, hiszen az egy-két hét hosszúságú nyaralás alatt is a zárt láncú kamerarendszer vigyázza a járműveket, ellenőrzi a ki- és behajtást a sorompóknál.

A mintegy 3 millió eurós, azaz közel 1 milliárd forintos beruházás része a Budapest Airport BUD 2020 névre keresztelt, ötéves repülőtér-fejlesztési programjának, aminek keretében összesen 160 millió eurót, azaz mintegy 50 milliárd forintot költenek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér korszerűsítésére. Az új parkolót, amelyet a nyári utazási csúcsszezonban már birtokba vehetnek az autósok, újabb 150 méternyi fedett gyalogjáró köti össze a terminálhoz vezető, már átadott gyalogjárókkal. Ezek rendeltetése, hogy szükség esetén megóvják az autósokat és utasaikat az esőtől, és nyáron némi árnyékot adjanak.

A Budapest Airport által kínált parkolók egyre népszerűbbek az utasok körében, különösen az online foglalással együtt járó nagyarányú kedvezmények, akciók vonzzák az autósokat.” – jelentette ki Manel Moreno, a Budapest Airport közúti előtér kereskedelmi szolgáltatások vezetője. Hozzátette: „Az egyre dinamikusabban növekvő forgalom egyre nagyobb keresletet generál a parkolás területén is, így immár második éve nem kevesebb, mint ezer hellyel bővítjük a parkolóinkat, amelyek kínálata igazodik az utasok igényeihez és pénztárcájuk lehetőségeihez is.”

A Budapest Airport jelenleg négyféle parkolási terméket (Business, Holiday, Holiday Plus és Holiday Lite) kínál, amennyiben nem csak rövid, egy-két órás megállásról van szó a repülőtéren. Ezeket a repülőtér online foglalási rendszerén keresztül is el lehet érni.

Fénykép: Budapest Airport

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!