Vágyakozás Luxemburg, Franciaország és a Baltikum felé

Fehér foltok Európa térképén

flbal.png

A napokban Belfast városában megrendezett Routes Europe konferencián a Budapest Airport járatfejlesztési csapata tárgyalásokat folytatott, már meglévő és jövőbeli potenciális légitársaság jelöltekkel budapesti járatsűrűség emelés/járatindítás ügyében, hiszen a rekord szám Budapestről elérhető célpontok mellett, még mindig vannak fehér foltok Európa térképén, amik potenciális lehetőséget rejthetnek egy új járat elindítása terén.

Ilyen Luxemburg városa is, mely közel 30.000 fős utas potenciált rejt magában. Emellett nagy számú magyar közösség is él kinn, akik hazalátogatását is nagyban segíteni az új járat. Ezért is intézett idén márciusban a Budapest Airport a kinn élő magyaroknak egy felmérést, melyben az utazási szokásokra kérdeztek rá. De nem csak a jelentős magyar közösség indokolhatja a közvetlen légikapcsolatot, hanem az is hogy egyre több luxemburgi multinacionális vállalat fektet be Magyarországon, így az üzleti utas szempontból is igény mutatkozik. A budapesti repülőtér a márciusi felmérésben megemlítette, hogy tárgyalásokat folytat Luxemburg nemzeti légitársaságával a Luxair-el, hogy Budapest is felkerülhessen a légitársaság 2018-as új útvonalai közé. A budapesti repülőtér több más európai reptérrel van versenyben a Luxair 2018-as új útvonalaiért. A Luxair korábban már repült Budapestre, de aztán megszüntette járatát.

Luxemburg benne van a TOP9-ben

A Budapest Airport TOP9-es kiszolgálatlan útvonalak listáján Luxemburg a hatodik helyet foglalja el közvetlenül Los Angeles után, és Szentpétervár előtt.

A Luxair légitársaság Budapesthez legközelebb Bécsben egész éves, míg Prágában szezonális járattal van jelen.

Francia nagyvárosokba is egyre többen utaznának közvetlen járattal Budapestről

Ezen városok közé tartozik Marseille, és Toulouse is, melyekbe nagy valószínűséggel csak valamelyik low-cost légitársaság indíthat járatokat az elkövetkező időszakban, ha úgy gondolja. Marseille-be jelen van a Ryanair, easyJet, és a spanyol Volotea is low-cost szegmensben, míg Toulouse-ban is jelen van a Ryanair, easy és a Volotea páros.

A baltikumi Wizz Air járatot is sokan hiányolják

Nem csoda hisz Vilnius városa már 2011. óta szolgál a Wizz Air bázisául, a Budapest-Vilnius útvonal pedig szintén potenciális hiányzó láncszem a térképről.

Forrás: anna.aero

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!