Frankfurt központi repülőterére indít Budapestről járatokat a Wizz Air!

Versenytársa lesz a Lufthansa meglévő frankfurti járatainak

wizzail.jpg

A Ryanair után a magyar low-cost légitársaságnak is sikerült megegyeznie a frankfurti repülőtér üzemeltetőjével, így decembertől a Lufthansa meglévő járatai mellett, már a Wizz Air repülőgépei is Frankfurt központi repülőterére fognak repülni Budapestről. Ennek köszönhetően Németország legnagyobb repülőtere az elsők között közelíthető meg a magyar fővárosból fapados járattal. 

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága ma bejelentette, hogy új útvonalat indít Budapestről Frankfurtba. A legújabb WIZZ-járat naponta indul majd december 15-i kezdettel. Az új járatra a jegyek már foglalhatók a wizzair.com oldalon 8 990 forintos kezdő viteldíjon. A járatokat várhatóan a légitársaság legújabb Airbus A321-es repülőgépei fogják teljesíteni. Budapest mellett a légitársaság még Szófiába indít frankfurti járatot.

Eddig is volt "frankfurti" kapcsolat, de jó távol a várostól

A Wizz eddig csak a Frankfurt városától távolabb fekvő másodlagos reptérre, Hahn-ra közlekedtetett járatokat (ez a kapcsolat az új járattal várhatóan megszűnik). 

A Frankfurt Repülőtér Németország ötödik legnagyobb városában, a világ egyik vezető pénzügyi központjában működő jelentős nemzetközi repülőtér. Több mint 60 millió utasával a frankfurti magasan a legforgalmasabb németországi és a 4. legforgalmasabb európai repülőtér.

Magyarországon a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 11 repülőgéppel, melyekhez egy újabb budapesti gép csatlakozik 2017 áprilisától. A légitársaság több mint 1000 munkatársat foglalkoztat hajózó személyzet, légiutas-kísérő, irodai és támogató munkakörökben. 2016-ban a Wizz Air 3,7 millió utast szállított alacsony viteldíjas magyarországi útvonalain, ami 23%-os éves növekedésnek felel meg. A légitársaság tevékenysége idén közvetve több mint 2800 helyi munkahelyet támogat.

A WIZZ hazai hálózata már 66 útvonalat kínál, Európa-szerte és a kontinensen túl 28 országgal kapcsolva össze Budapestet és Debrecent.

Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta:Örömmel jelentjük be újabb alacsony viteldíjas útvonalunkat Budapestről a WIZZ hálózatának 137. célállomására. A legújabb útvonal összeköti Budapestet Frankfurttal, Németország legnagyobb repülőterével, az egyik legjelentősebb nemzetközi központtal. Biztosak vagyunk abban, hogy naponta induló járatunkat egyaránt kedvelik majd az üzleti és a szabadidős utazók, akik Magyarországról már 62 izgalmas európai és azon túli célállomásra repülve élvezhetik kiváló fedélzeti szolgáltatásainkat. A Wizz Air barátságos személyzete szeretettel és mosollyal várja frankfurti utasainkat új Airbus A321-es gépünk fedélzetén.”

Versenyhelyzetbe kerül a német Lufthansa

A mai napig az egyetlen légitársaságként, csak a német Lufthansa indított menetrendszerinti járatokat Frankfurt fő repülőterére. A nyári időszakban naponta ötször (hétvége kivételével), míg a 2017/2018-as téli menetrendben az előzetes menetrendi információk alapján naponta négyszer repülhet a Lufthansa az Airbus A319/320/321-es repülőgépeivel a magyar fővárosból.

Fénykép: EX-YU Aviation

Forrás: Wizz Air


Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!