Ilyen lenne a 2C Terminál?

ferihegy2020.JPG

 2020-ra így nézheti ki a budapesti légikikötő (Budapest Airport) 

Az interneten böngészve akadt meg a szemem a Budapest Airport BUD2020-as elnevezésű fejlesztési programját bemutató PDF anyagon, mely egy kis részletet is elárul, hogy vajon milyen is lehet a 2 A,B Terminál után a hamarosan megépülő 2C Terminál.

Bár még korai lenne pontos következtetéseket levonni az új terminál épületről, viszont a Budapest Airport középlejáratú terve alapján az új 2 C terminál egy új jegykezelő csarnok megépítését jelentené 50 db új check-in, azaz utasfelvételi pulttal a jelenlegi 2 A termináltól délre található területen.

A tervezetben úgy számolnak, hogy a jelenlegi 2 A területén lévő check-in terület átalakul utasbiztonsági ellenőrző területté (ezen terület szűk kapacitása jelenleg a reptéren égető probléma bizonyos időszakokban). Azonban e fejlesztés nem egy új terminál épületet hozna létre, mint ahogy azt sokan gondolnánk, és a neve is hangoztatja, hanem egy új jegykezelő csarnokot, amihez az itt lenn található előzetes terv részlet alapján nem kapcsolódik új forgalmi előtér, se a terminálból kilógó új utashidak, se új beszállító kapuk.

cterminal.JPG

Sokakban az új terminál felvetheti azt a gondolatot hogy annak megépülése esetén eltűnhet a 2A terminálon továbbra is megtalálható köznyelvben bádog csarnoknak csúfolt könnyűszerkezetes épület, mely a schengeni low-cost járatokat hívatott kiszolgálni, ez azonban e terv alapján nem úgy látszik, hiszen nem tesz említést róla, és az ábrán se számolnak vele a 2020-as évre.

Ha viszont tényleg a fenti tervek alapján valósul meg a beruházás az azt jelenthetné, hogy a jelenleg a 2A Terminálon található 30 db pult eltűnik, így csak +20 db pulttal lenne több a jegykezelő csarnok megépítése után a jelenlegi helyzethez képest (idén májusra a B Terminálon is bővül a kapacitás még nem ismert számban).

A 2 C terminál (jegykezelő csarnok) várhatóan 2020-ra épülhet fel.

A részletes anyagot itt olvashatjátok el: BUD2020

 

További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!

 

Forrás: FŐMTERV

Kép/tervrajz: Budapest Airport