A United lesz a második amerikai üzemeltetője a Boeing 777-300ER repülőgépének

united777.jpg

Újabb amerikai üzemeltetővel gazdagodik a Boeing 777-300ER típusú repülőgépe, hiszen hamarosan már a United Airlines színeiben is menetrendszerinti járatokat fog teljesíteni. Az American Airlines-t követően a United lesz a második Amerikai légitársaság, amely alkalmazza a Boeing ezen típusát a flottájában.

December 21-én vehette át legelső Boeing 777-300ER típusú repülőgépét a Chicagói székhelyű United Airlines. A repülőgép a tervek szerint 2017. február 16-án fog szolgálatba állni a San Francisco-Newark útvonalon, és hetente 6 alkalommal fog repülni a két város között. Ezt követően pedig március 25-én a San Francisco-Hong Kong útvonalon lesz váltótípusa a korábbi Boeing 747-400 típusú Jumbo repülőgépeknek, melyeket a légitársaság fokozatosan kivon a flottájából.

A Unitednak összesen 14 db 777-es repülőgépre van megrendelése a Boeing felé, melyből a további 13-at még az idei évben át szeretnének venni. A United flottájában nem idegen a 777-es típus, mivel a kisebb Boeing 777-200 és 200ER típusú repülőgép is jelen van a légitársaság flottájában.

Az új repülőgépen mutatkozik be a United legújabb kabintermékének számító United Polaris Business Class osztály

Az új Boeing összesen 366 db ülőhellyel rendelkezik, melyből 60 db a United legújabb kabintermékének számító Polaris Business Class osztály utasai rendelkezésére fog állni.

United Polaris egy új  prémium utazási élményt nyújt az utasok számára, mely nem csak a repülőgépek új Business Class ülésein jelenik meg, hanem a repülőtereken található új Polaris társalgók kialakításában is, melyekbe az utasok számára indulás előtt zuhanyzási, étkezési, és pihenési lehetőséget nyújt a légitársaság. Az új kabintermék kifejlesztését 12 ezer órás kutató munka előzte meg. A cél az volt, hogy az üzleti utasok számára a repülés során a lehető legkényelmesebb pihentető körülményeket teremtsék meg. Ezt a célt szolgálják a 180 fokban sík ággyá alakítható ülések, és a suite szerű kabinelrendezés is, amely még több magánteret ad az utasok számára, így kényelmesebbé téve a hosszú utakat.

Az újonnan kialakított repülőtéri várók az alábbi repülőtereken állnak/ fognak állni a United Business utasai rendelkezésére: Chicago O'Hare, Los Angeles, San Francisco, Houston, New York / Newark, Washington Dulles, Tokyo Narita, Hong Kong és a londoni Heathrow.

A United a második amerikai üzemeltetője a 777-300ER-nek

Az American Airlines még 2013-ban vezette be a típust első amerikai légitársaságként. Legelső járata New York JFK és London Heathrow között közlekedett. Azóta számtalan ázsiai, és amerikai útvonalán, valamint a londoni járatain is használja.

Forrás: United Airlines / ATWonline / Flight Global

Kép: Flight Global

További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!