Leszállás nélkül fog Európába repülni a Qantas!

1500_1500-5811df3c15cc4140b6d40449dd799acd-qantas-boeing-787-tail-920b.jpg

Hivatalosan is bejelentette Ausztrália nemzeti légitársasága a Qantas, hogy a 2018-as évben elindítja első non-stop európai járatát, mely az ország nyugati részében található Perth, és London városa között fog közvetlen légi kapcsolatot teremteni.

Az útvonalon a légitársaság legújabb Boeing 787-9 típusú Dreamliner repülőgépei fognak közlekedni, melyek 236 utast szállítására lesznek alkalmasak. A két város közötti távolság 9000 mérföld (14,498km), melyet a repülőgépek 17 óra alatt tudnak majd lerepülni.

Miért nem Sydney vagy Melbourne?

A Qantas jelenleg is kínál közvetlen járatokat Európából egyedüliként London városából az ország keleti partjának nagyvárosaiba (Sydney, Melbourne). Azonban ezen járatok az Emirates légitársasággal kötött partneri egyezmény végett megszakítják útjukat Dubaj városában. Korábban ezen útmegszakítás Szingapúrban történt. A választás azért esett éppen Perth városára, mivel a légitársaság szeretné a várost a társaság HUB elosztó központjává alakítani, így az ide érkező európai utasok egy átszállással tudnának csatlakozni a Qantas, és a Qantaslink kiterjedt belföldi járathálózatára.

Nem a világ leghosszabb járata lesz!

Sajnos a Qantas mostani bejelentése nem lesz elég a világ leghosszabb non-stop járatának címének elnyeréséhez, ugyanis azt várhatóan a Qatar Airways (2017. február 5-én indul a Doha-Auckland járat, 14,536 kilométeres hosszával ez lesz a világ leghosszabb járata) , vagy a Singapore Airlines (a 16,600 km-es hosszúságú New York-i járat pontos újraindítási dátuma egyelőre ismeretlen, várhatóan 2018-ban indul újra) tudhatja majd magáénak.

Forrás: bbc.com / wikipedia

Kép: ausbt.com

További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy like gombot!