A budapesti reptér lesz a kínai légi teherforgalom új európai elosztó központja

2021. január 26-án délután ünnepélyes keretek között írt alá megállapodást Csengcsou repterén a CECZ Közép-európai Kereskedelmi és Logisztikai Együttműködési Kft., Illetve a Henan Airport Group. A megállapodás alapján  egy új tengerentúli rakományterminál létesül Budapesten, így a jövőben tovább növekedik a közvetlen dedikált cargo járatok száma Kína és Magyarország között.

A megállapodás alapján létrehozott új tengerentúli rakományterminál elősegíti további cargo légi járatok működését is Csengcsou és Budapest között, mely vonalon jelenleg a Cargolux Boeing 747-es, és a Hainan Airlines A330-as utasszállító, de cargo szállításra alkalmazott repülőgépei közlekednek. A beruházásnak köszönhetően tovább erősödik Budapest régiós kínai áru elosztó szerepe és elsőbbsége. Az áruk gyorsabb szállítása, gyors információcsere és gyorsabb vámkezelése érdekében Csengcsou és a budapesti reptér cargo központja között közös adatszolgáltatási platform is megvalósul.

A közlemény nem tér ki a rakományterminál részleteire, se annak jövőbeli pontos helyére.

"A Henan Airport Group Magyarországot választotta a légi árufuvarozási központ megvalósításához és a Kína-Magyarország" Air Silk Road "megépítéséhez - mondta " Liu Bo, a magyarországi kínai nagykövetség miniszteri tanácsosa a videó üzenetében.

Forrás: CARNOC,.com