Megvetné a lábát a Wizz Air Kazahsztánban?

dsc_0121.jpg

Egyetértési nyilatkozatot írt alá november 24-én Magyarország, és Kazahsztán légügyi hatóságai, melyen a magyar  delegáció tagjaként a Wizz Air légitársaság vezérigazgatója Váradi József is megjelent - számolt be róla a Kazahsztáni Beruházási, és Fejlesztési Minisztérium.

Az ülés során a magyar delegáció tagjai között a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára Tasó László, valamint a Wizz Air légitársaság vezérigazgatója Váradi József is jelen volt. A felek megvitatták egy közvetlen Magyarország, és Kazahsztán között közlekedő légi járat megnyitásának lehetőségét, valamint a két ország közötti polgári repülésre vonatkozó jogi kérdéseket.

A Wizz Air vagy az Air Astana indíthat járatokat

A két fél által kötött megállapodás értelmében lehetőség nyílik egy kijelölt légitársaság számára, hogy járatokat üzemeltessen Budapest, és Asztana városa között. Konkrét légitársaságról még nem esett szó, azonban az elmúlt hetekben a kazah nemzeti légitársaság az Air Astana neve is előkerült ezzel kapcsolatban, amikor Jenis Kasymbek a kazah kormányülésen jelentette be, hogy 8 közvetlen célállomásra tervez járatokat indítani az Air Astana 2017-ben: " Tervezzük, hogy jövőre képesek leszünk 8 új útvonalat megnyitni olyan városokba mint Budapest, Varsó, Prága, Helsinki vagy Bécs.

Magyarország számára a keleti nyitás kapcsán fontos partnere Kazahsztán

A gazdasági tárca az elmúlt évek során többször is kijelentette: a kereskedelmi, gazdasági és idegenforgalmi kapcsolatok bővítéséhez szükséges a közvetlen légi járat beindítása Budapest és Asztana között. Budapesthez legközelebb Bécsből érhető el Asztana városa követlen, viszont csak szezonális jelleggel közlekedő Austrian Airlines járattal.

Kép: mid.gov.kz

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog