Hello téli menetrend!

Ízelítő a Budapest Airport 2017-es téli menetrendjéből

p1080603.JPGAlig két hét, és az óraállítást követően a budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren is életbe lép a téli menetrend. Az idei téli menetrendi időszak alatt 39 légitársaság kínál több mint 100 közvetlenül elérhető úti célt Budapestről. A legtöbb járatot a fapados légitársaságok kínálják. Új útvonalak is csak a low-cost szegmensben várhatóak.

Új járatok a 2017-es téli menetrendben:

Elsőként az angol easyJet, és a Wizz Air indít új járatokat. Az easyJet október 30-án indítja el Velence központi repülőterére (Marco Polo) hetente 3 alkalommal közlekedő járatát. Majd február 6-án újabb easyJet járat indul a KLM versenytársaként az amszterdami Schiphol repülőtérre. A Wizz Air a Kanári-szigeteki  Fuerteventura városával (heti 1x) indít szintén október 30-án, majd november 1-jén jön Szófia városa (heti 3x), mely egy korábban beszüntetett útvonal újraindítása. Végül pedig a szintén Kanári-szigeteki Lanzarote városa (heti 1x) következik november 2-án.

Az ír Ryanair az idei télen csak egyetlen útvonallal bővíti budapesti kínálatát. Az új útvonal november 1-jén indul Nürnberg városába. Ezen járat a jövő nyári menetrendben is megmarad.

Jó hír, hogy az Air Algerie nemrég indított új járata a téli menetrendben is tovább közlekedik a hét két napján (csütörtökön, és vasárnap) Budapest, valamint Algír városa között.

2017. Február 1-től az immár a harmadik évébe lépő Emirates dubaji járatán kapacitás növekedés fog életbe lépni, köszönhetően annak, hogy a légitársaság lecseréli az útvonalon közlekedő Boeing 777-300 típusú repülőgépeit a korszerűbb Boeing 777-300ER típusú repülőgépre. Ezzel együtt eltűnik a Budapesti járat szolgáltatásai közül az első osztály, viszont a turista osztály ülőhelyeinek száma növekedni fog, így összesen 428 férőhely fog a napi járatokon az utasok számára rendelkezésre állni.

Járatcsökkentés/ járatszüneteltetés

Járatszám csökkentésre kényszerül a téli menetrendi időszak alatt a Turkish Airlines. A napi három budapesti járatukból csak kettő fog megmaradni.

Az ünnepek alatt időszakosan visszatérnek a szezonálisan közlekedő spanyol low-cost Vueling légitársaság gépei Budapestre. A szintén spanyol Iberia is szünetelteti fogja budapesti járatait egészen június 6-ig.

Október 30-tól a British Airways napi 4 járata helyett csak napi 3 járatpár fog közlekedni London Heathrow repülőterére. Hasonlóan a British Airways-hez a, KLM, és az Air France is lecsökkenti nyári menetrendben közlekedő napi 4 járatát, napi 3 járatra.

Szintén járatszámot csökkent a kínai Air China légitársaság. A tavalyi télhez hasonlóan Budapest, és Peking között a heti 4 járatpár helyett heti 3 fog közlekedni ( vasárnapi járat marad ki). Január 9-től azonban a heti 3 helyett időszakosan csak heti 2 járatpárt fog kínálni az Air China.

A Bulgaria Air szófiai járatával kapcsolatban egyelőre nincs információ, hogy vajon jövőre újraindul-e, hiszen a Wizz Air is közlekedni fog Szófiába.

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog