Elstartolt a LOT Szöulba közelekdő járata!

lot-airport-1.jpg

A Lengyel nemzeti légitársaság desztinációi között immár Szöul városának neve is szerepel, hiszen október 17-én indította el első menetrendszerinti közvetlen járatát a LOT.

Az új járat hetente 3 alkalommal teremt légihidat Varsó és Szöul között. A koreai járat a LOT 6. hosszútávú útvonala a már meglévő: New York-JFK, Chicago, Peking, Tokió, Torontó útvonalak mellett. A LOT új járatának (LO97/LO98) köszönhetően a magyar utasok számára is gyorsabban elérhetővé válik Szöul városa Budapestről Varsói átszállással. A leggyorsabb opció esetén Budapestről Varsón keresztül 12 óra 30 perc az utazási idő, vissza irányba pedig  13 óra 5 perc. Szöul a LOT 3-dik Ázsiai desztinációja lesz nem sokkal a nemrég indított tokiói járatot, és a már régóta meglévő pekingi járatot követve.

LOT vezérigazgatója Rafal Milczarski a járatnyitás alkalmából megjegyezte, hogy az "utasoknak szüksége van kényelmes jó menetrenddel közlekedő járatokra, és a lehető legrövidebb transzfer időre. Az új járatnak köszönhetően a LOT gépeit választó utasoknak már nem kell áthaladniuk a nagy és sokszor zsúfolt repülőtéri csomópontokon Nyugat-Európában."

Tovább növekszik a LOT hosszútávú portfóliója!

A mostani új járatot jövő nyáron további hosszútávú járatok követik Los-Angeles, valamint Newark városaiba. A növekvő desztinációk száma miatt a LOT flottája is kibővül. A következő évben további 2 db Boeing 787-8 típusú repülőgép érkezik a flottába, így ezen gépek száma 8-ra fog emelkedni. 2017-ben továbbá 4db keskenytörzsű szintén Boeing 737-800 típusú 186 férőhelyes repülőgép fog az AerCap lízingcégtől érkezni, melyet a LOT forgalmasabb, és népszerű útvonalain fog szolgálatba állítani. Így elképzelhető, hogy akár Budapesten is látogatást tehessen a LOT legújabb repülőgépe.

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: ATWonline

Kép: Warsaw Airport