Bevezeti hosszútávú járatain a Premium Economy szolgáltatást az Austrian Airlines!

Újabb gépek is érkeznek a flottába

boeing_777_austrian_airlines.jpg

Nem sokkal a jövőre induló új Los-Angeles-i járatának bejelentését követően, az Austrian Airlines ismét a újdonsággal rukkolt elő az utasai felé. Ezen újítás a Premium Economy Class osztály bevezetése a légitársaság meglévő hosszútávú flottájának fedélzetén. A nemrég teljes kabin felújításon átesett Boeing 767-es, és 777-es repülőgépek jövőbeli utasai legkorábban 2018. tavaszától élvezhetik az Austrian Airlilnes új szolgáltatását.

A tervek szerint a 6 db-os Boeing 767-300ER repülőgépeken 18, míg az 5 db-ot számláló Boeing 777-200ER repülőgépeken 24 db új Premium Economy ülés kapna helyet. Az új termék bevezetésével csökken az Austrian Airlines szélestörzsű repülőgépeinek befogadóképessége, viszont a légitársaság számításai szerint megtérülnek a kieső bevételek, mivel magas az igény jelenleg a piacon az ilyen típusú osztályok iránt. A magasabb jegyár pedig kompenzálja a veszteséget.Az Osztrák nemzeti légitársaság közel 15 millió Eurót áldoz az új osztály kiépítésére. Az új Premium Economy ülések szélesebbek, kényelmesebbek lesznek Economy társukhoz képest. Ehhez kapcsolódóan magasabb szintű kiszolgálást, és az Economy ülésekhez képest nagyobb mértékben dönthető üléseket élvezhetik az Austrian új szolgáltatását a jövőben igénybe vevő utasok.

Bővül a flotta!

A légitársaságot felügyelő Lufthansa AG jóváhagyta az Austrian Airlines regionális, és interkontinentális terjeszkedési stratégiáját, melynek értelmében a közeljövőben újabb repülőgépek érkeznek a légitársasághoz. A fejlesztés értéke meghaladja a 100 millió eurót.

A tervek szerint még idén 2db Airbus A320-as repülőgép érkezik a Lufthansától a társasághoz, hogy növelni tudja kapacitásait olyan útvonalakon, mint a Bécs-München, vagy Graz-Frankfurt. Azonban nem csak a Lufthansától, hanem az Air Berlin légitársaságtól is érkezik további 5 db szintén Airbus A320-as típusú repülőgép a jövő év márciusa folyamán.

Egy újabb 777-es is érkezik!

A légitársaság aktív terjeszkedése indokolja a társaság hosszútávú flottájának növelését is. Az elmúlt években az Austrian Airlines számtalan új hosszútávú járatot indított (de volt amit be is zárt), és a közeljövőben további járatokat is indítani fog, mint például a jövőre induló Los-Angeles-i járatot, melynek köszönhetően az Austrian lesz az egyetlen Közép-európai légitársaság, akinek közvetlen összeköttetése lesz az Egyesült Államok nyugati partjának "fővárosával". De a jövőben akár Afrikát is célba veheti a légitársaság, mivel a vezetősége erősen érdekelt egy közvetlen Dél-afrikai járat elindításában, melyben szintén első lenne az Austrian a régióban.

Ehhez azonban szükséges a szélestörzsű flotta növelése is, melyre szintén igent mondott a felügyelő bizottság. Ennek értelmében a 2018-as nyári szezonra egy újabb Boeing 777-200ER típusú repülőgép érkezik a flottába. A repülőgépet a légitársaság az AerCap repülőgép lízingcégtől lízingelné 8 éves időtartamra. A lízingelt repülőgép minden bizonnyal egy volt AeroMexico repülőgép lehet.

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: Businesstraveller / Ch-aviation

Kép: Wikipedia