Leszállás nélkül repülne új európai útvonalakat a Qantas!

k635421.jpg

Leszállás, és útmegszakítás nélkül repülhetne számtalan új európai útvonalat Ausztrália nemzeti légitársasága a Qantas. A Qantasnak jelenleg két európai járata van a London Heathrow-Dubaj-Sydney/Melbourne útvonalakon, melyeken a légitársaság legnagyobb, két emeletes Airbus A380-as óriásgépei közlekednek.

A non-stop járatok a Boeing 787-9 típusú repülőgépek átvételével indulhatnának be, melynek köszönhetően a Qantas leszállás, és útmegszakítás nélkül tudna közvetlen kapcsolatot teremteni az ausztráliai sziget, és Európa nagyvárosai között. A légitársaságnak korábban voltak európai járatai, mint például Frankfurt, azonban az Emirates légitársasággal közös partnerségre lépés miatt ezen járatot leállította a légitársaság. Így napjainkban csak London városa maradt meg az egyetlen európai desztinációjaként az ausztrál légitársaságnak. Ez most azonban változhat, mivel Alan Joyce a Qantas légitársaság vezérigazgatója egy interjúban megemlítette, mely európai útvonalak lennének a legjobb célpontjai az új 787-es Qantas repülőgépeknek. Alan megemlítette a Sydney-Párizs, Melbourne-Róma, Perth-London útvonalakat. A vezérigazgató szerint ezen járatok, és a Dubajon keresztül nyújtott code-share szolgáltatások az Emirates-el közösen gazdaságos, és jól működő szolgáltatást eredményezne. 

Nem csak európai úti célok szerepelnek a Qantas listáján!

A légitársaság hosszú távú tervei között szerepel a New York-i JFK járatának non-stop járattá alakítása (jelenleg a repülőgépek megszakítják útjukat Los-Angeles városában), valamint további ausztráliai nagyvárosok (Melbourne, Brisbane) közvetlen összeköttetése Dallas városával.

2020-ra eltűnik a Jumbo a flottából!

Várhatóan már idén novemberben megkezdi repülését az első 787-es repülőgép a flottában, ezen gépek a flottában meglévő 4db  Boeing 747-400 Jumbo repülőgépnek lesznek a váltótípusai. A teljes 747-es flotta nyugdíjazása várhatóan 2020-ra befejeződik, ezzel teljesen eltűnnek a Jumbo repülőgépek a Qantas flottájából. A légitársaságnak jelenleg 8 repülőgépre van megrendelése a Boeing felé, valamint 15 repülőgépre rendelkezik opcióval.

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: Australian Business Traveller / Qantas

Kép: australianaviation