Újraindult a Wizz Air Budapest-Bukarest járata!

unnamed.jpgOlcsó jegyárral, és változatlanul heti négy járattal újraindult a Wizz Air korábban már beszüntetett Budapest-Bukarest útvonala. A heti négy Wizz járat a TAROM román nemzeti légitársaság napi 3 járata mellett kiváló alternatívát nyújt az olcsóbb utazásra, bár a heti négy járattal nem biztos, hogy az üzleti utasok járnak jól, mivel nekik továbbra is a TAROM maradhat választási lehetőségként az egynapos bukaresti látogatásokhoz.

Habár a Wizz Air 2990 Ft-os kezdő jegyárakkal hirdeti az új útvonalat, a legolcsóbb repülőjegy próbafoglalás esetén október végéig nézve 5.990 Ft volt, viszont előfordult egy irányba 39.990 Ft-os áron is repülőjegy. A TAROM esetében egy útra 95 Eurótól- 163 Euróig is változnak a jegyárak. Amíg a Wizz Air az új útvonalon az Airbus A320-as típusú repülőgépeit használja, addig a TAROM utasok a turbólégcsavaros ATR típusú kisgépek kényelmét élvezhetik.

A Malév csődöt követően már próbálkozott Bukaresttel a Wizz Air!

A Wizz Air a Malév csődjét követően már indított Budapest-Bukarest járatot. Az akkori járat szintén hetente 4x (hétfőn, szerdán, pénteken) közlekedett egészen 2012. augusztus 6-ig. A járat akkori megszüntetését a Wizz Air közleménye szerint a járat alacsony népszerűsége okozta. 

Az első járat telítettsége biztató!

Az első gép 151 utassal a fedélzetén Budapestről indult Bukarestbe, míg visszafelé csaknem teljes telítettséggel, 176 utassal tért vissza. Az új járat hetente háromszor repül szerdán, pénteken és vasárnap. A gépek 15:25-kor indulnak Budapestről, majd 17:45-re érkeznek Bukarestbe, ahonnan helyi idő szerint 18:15-kor indulnak vissza Budapestre.

Bukarest, Románia fővárosa egyre népszerűbb a turisták és az üzleti utazók körében egyaránt. A város gyors fejlődése Közép- és Kelet-Európa egyik fő pénzügyi központjává emelte, a számos kulturális esemény pedig minden igényt kielégít.

Vallois Tamara, a Wizz Air kommunikációs vezetője elmondta: "Heti háromszori indulással az új Budapest-Bukarest járatunk menetrendje tökéletes lehetőséget biztosít, hogy ellátogassunk ebbe a nagyszerű városba, melynek egyedi hangulata akár rövid városlátogatásra, akár hosszabb tartózkodásra is ideális. A csaknem teljesen telített első utunk is azt mutatja, hogy az új útvonalat kedvelik majd a szabadidős és az üzleti utazók egyaránt. A 2990 forinttól induló viteldíjainkkal bízunk benne, hogy sok elégedett utazót üdvözölhetünk a fedélzeten."

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air folyamatosan bővíti Magyarországról elérhető hálózatát. A légitársaság jelenleg két magyar bázist üzemeltet Budapesten és Debrecenben összesen 11 repülőgéppel, és nemrég jelentette be egy újabb gép érkezését 2017 áprilisában. A Wizz Air több mint 1000 munkatársat alkalmaz repülő és fedélzeti személyzetként, az irodákban és támogató funkciókban. 2015-ben a Wizz Air 2,9 millió utast szállított alacsony viteldíjas budapesti járatain, közvetve további 2000 munkahelyet támogatva. Idén 27%-kal növelte ülőhelykapacitását a légitársaság 2015-höz képest, ami több mint 4 millió ülőhelyet jelent a budapesti járatokon. A Wizz Air három további útvonalat indít 2016-ban és 4 másikat 2017-ben, olyan vonzó célállomásokkal, mint Fuerteventura, Szófia, Lanzarote, Faro, Hannover, Bergen és Lamezia Terme

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: Egekura / Wizz Air