Európában elsőként Bécsbe repül új A350XWB repülőgépével a China Airlines!

chinaairlines.jpg

A Tajpeji bázisú nemzeti légitársaság legújabb gépének első európai non-stop desztinációja Bécs városa lesz.

A légitársaság még idén szeptemberben tervezi átvenni az Airbus A350-900 XWB típusú repülőgép rendelésének első példányát. A kezdeti időszakban a repülőgép regionális útvonalakon fog repülni, mint például a Tajpej-Hong Kong útvonal. Januártól viszont, már nemzetközi útvonalakon is használatba veszi a China Airlines. Európában elsőként, várhatóan 2017. január 9-én Bécs repülőterére fog megérkezni az első Airbus A350-es géppel teljesített China Airlines járat. Ettől az időponttól kezdődően az új repülőgép felváltja, az eddig a járaton használt, szintén Airbus típusú A340-300-as repülőgépeket. A hírt a China Airlines bécsi irodája is megerősítette az ATW számára. A légitársaság a gépcserével magasabb komfortérzetet, és kényelmesebb repülést, és modernebb repülőgépet biztosít a bécsi járat utasai számára, köztük a magyar utasok számára is.

Bécset követően a légitársaság Amszterdam, és Róma útvonalán is a vadonatúj A350-es repülőgépek állnak forgalomba

A China Airlines arra számít, hogy idén már 4 db új A350 XWB repülőgépet is átvehet az Airbus-tól. A légitársaságnak összesen 14 db repülőgépre van megrendelése, és további 6 repülőgépre opciós vásárlási lehetősége az Airbus felé. A 14 db gép mindegyike a -900-as változat lesz. A repülőgépek összesen 306 ülőhellyel fognak rendelkezni 3 osztályos elrendezésben. 32 db Premium-Business, 31 db Premium-Economy, és 243 db Economy ülés fog az utasok rendelkezésére állni.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: ATWonline

Kép: Flickr/JérémyLeRoch