Nyereségbe fordult a Czech Airlines!

csa.jpg

2016-ban a Czech Airlines az első félévi elszámolás alapján 47,3 millió cseh korona működési eredményt ért el. Az előző év azonos időszakában a vállalat 154,1 millió cseh korona működési veszteséget termelt. Az idei év első hat hónapi összegzett nyeresége 72,4 millió cseh korona. 

A légitársaság követte a tavalyi év gazdasági trendjét amikor az auditált elszámolások alapján 223,4 millió cseh korona összegzett nyereséget ért el. A 2016-os évben 180 millió korona működési eredményt tervez elérni a cseh nemzeti légitársaság.

Az európai biztonsági helyzet miatt kialakult nyomás és a folyamatos jegy ár versengés mellett a vállalat 2016 első félévére, az elmúlt tíz évben, most érte el a legjobb nyereségi szintet. A Czech Airlines 2016 első félévi nyeresége elsősorban a nagyobb gépkihasználtságnak köszönhető, mely a tavalyi évhez képest 17%-ot nőtt, továbbá a megnövekedett utas számnak, mely 12%-al emelkedett. Ehhez hozzájárult a belső folyamatok újratervezése továbbá az üzemeltetési költségek hatékonyabb ellenőrzése - mondta Jozef Sincak, a Czech Airlines igazgatótanácsának elnöke, hozzátéve: A működési nyereség eléréséhez hozzájárult több jól szervezett projekt is, mint a Saudia Airlines nevében történő bérrepülés is, melyeket két Airbus A319-es géppel üzemeltetnek Szaúd-Arábiában.  

2016 első félévében a Czech Airlines  1,01 millió utast szállított, ami az előző évhez képest 12%-os növekedést jelent, az előző év azonos időszakában 903 ezer utast szállított. Emellett 200 ezer utast szállított a cseh légitársaság más légitársaságok nevében, bérelt járatként. A lehetséges férőhelyek száma 8%-kal nőtt az előző évhez képest, de az átlagos repülőgép ülés-kapacitás kihasználtság változatlan maradt, ennek értéke továbbra is 70%.

Ebben az évben, a nyári szezonban, a légitársaság 47 desztinációra működtet menetrend szerinti járatokat, 24 országban világszerte. Az új desztinációk Prágából indultak Helsinki, Birmingham, Zágráb, Szkopje, Pisa, Málta, Odessza, Kazán, Ufa, Bejrut, és Rijád.

A CSA jelenleg naponta 3 járatpárt kínál Budapest, és Prága városa között. A járatokat a légitársaság ATR 72-es típusú repülőgépei teljesítik.

A Czech Airlines hazai képviseletét az Aviareps Magyrország Kft. látja el!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: Aviareps