Belép az európai piacra a Scoot!

Az előzetes értesüléseket megerősítve hamarosan elindítja első európai járatát a szingapúri low-cost hosszútávú járatokra specializálódott, és a Sinagpore Airlines tulajdonában lévő Scoot Airlines.

Az első európai járat 2017. június 20-án fog elindulni Szingapúr Changi repülőtere, és Görögország fővárosa Athén között. A Scoot lesz a második ázsiai low-cost fuvarozó, aki Európába indít menetrendszerinti járatokat, nem sokkal az AirAsiaX európai visszatérésének bejelentése után. Az új európai útvonal lesz a Scoot légitársaság, és a világ leghosszabb low-cost légitársaság által repült útvonal is a maga több mint 10 ezer km-es repülési távolságával. 

A két város közötti távolságot a Scoot légitársaság Boeing 787-8 típusú Dreamliner gépei fogják lerepülni hetente négy alkalommal. Ezen a repülőgépen összesen 335 utasnak jut hely.

Az egyirányú viteldíjak $288 dollártól kezdődnek a turista osztályon, míg Business Class jegyet $888 dollártól kezdve foglalhatunk.

A Scoot 11 gépes flottája csak Boeing repülőgépekből tevődik össze. Ezek között Boeing 787-8, és 787-9-as típusú Dreamliner gépek találhatóak meg. A légitársaság 2011-ben alakult meg, és a mai napig is az alapító Singapore Airlines tulajdonában van. A Singapore Airlines-hoz hasonlóan a Scoot székhelye is a szingapúri Changi repülőtéren található. A Scoot eddig az ázsiai, és ausztráliai régióban volt aktívan jelen. A mostani európai járatnyitást, akár több új európai desztináció is követheti, az airlineratings.com megemlíti ezek között Bécs, Helsinki, és Stockholm városát is, mint lehetséges jövőbeli Scoot célállomás.

Vienna, Austria, Stockholm, Sweden, and Helsinki

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: Todayonline

Kép: Wikipedia