Nem volt még soha ekkora utasforgalom Ferihegyen!

Idén júliusban a Budapest Airport ismét rekord utasforgalmat könyvelhetett el. A repülőtér termináljain összesen 1.152.055 fő fordult meg, ami 6,5%-os növekedés az előző év júniusi utasforgalmához képest - olvasható az anna.aero statisztikájában.

A repülőtér ekkora utasmennyiséget egy hónap alatt eddigi működése során még nem kezelt, mint most idén júliusban. Az év első 7 hónapjában 6.377.563 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljain. A tavalyi évben ez a létszám 5.752.639 fő volt. Összesítve 625 ezer utassal több mutatható ki az idei év első 7 hónapjára vonatkozóan. A 2016-os év júliusi hónapja idén már a harmadik olyan hónap, amikor az utasforgalom létszáma átlépi az 1 milliós határt, míg a tavalyi évben ez csak júliusban következett be.

Az előrejelzések szerint a budapesti nemzetközi repülőtér idén akár 11,5 millió utast is fogadhat. A repülőtér számításai szerint 2018-ra az utasszám elérheti az évi 12 millió főt, ami a mostani terminál kapacitásnak a felső határa. Ennek okán szükségessé válhat a terminálok bővítése, vagy egy teljesen új C terminál megépítése. Ezek megvalósításával a nemrégen nyilvánosságra hozott BUD2020 beruházási program már számol.

Repülőjáratok száma júliusban:

Idén júliusban az OAG jelentése szerint összesen 3975 repülőjáratot regisztráltak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: anna.aero / OAG