Nem indult el az Ellinair budapesti járata!

Nem indult el a tervezett időpontban az Ellinair budapesti járata. A légitársaság foglalási rendszerében már nyoma sincs budapesti járatnak.

A görög Mouzenidis csoporthoz tartozó Ellinair légitársaság június 19-től indított volna hetente 1 alkalommal Boeing 737-es gépekkel közvetlen járatot Budapestről Szalonikibe. A járatok a tervek szerint vasárnaponként közlekedtek volna egészen augusztus 28-ig. A jártokra nem csak online lehetett jegyet váltani, mivel utazási irodák számára is biztosítva volt ülőhely. A budapesti járatnyitás része volt a légitársaság nemzetközi jelenlétének növelésében, mely során idén nyáron olyan városokba indítanak új járatokat, mint Berlin, Köln, Lipcse, Milánó.

A menetrendszerinti és charter repülésre specializálódott légitársaságot 2013. februárjában alapították, de az első járat csak 2014-ben indult el. A légitársaság része a Mouzenidis Group-nak, mely ingatlanfejlesztéssel, és üzemeltetéssel, valamint turisztikai szolgáltatásokkal is foglalkozik. A légitársaság bázis repülőtere Szalonikiben található.

A Budapest-Szaloniki útvonalon a Wizz Air is repül hetente két alkalommal a szerdai, és vasárnapi napokon.

A járatindítás meghiúsulását a Budapest Airport is megerősítette. Az ügyben a légitársaságot is megkerestem, de egyelőre válasz tőlük nem érkezett.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Kép: Ellinair