Mától Prága és Taipei is elérhető az Emirates A380-as gépeivel!

Budapest egyelőre nem képes fogadni 380-as járatokat

A mai napon az Emirates légitársaság újabb két városba Prágába és Taipeibe indított szezonális menetrendszerinti Airbus A380-800-as gépekkel üzemeltetett járatokat. A nagyobb gépre váltás legfőbb oka, hogy a két útvonalon folyamatosan nő a kereslet a légitársaság szolgáltatási iránt.

Azzal, hogy az Emirates Prágába ma elindította A380-as járatait, a prágai repülőtér lett a régióban az első ahová A380-as gépek közelednek menetrendszerint, illetve az Emirates első A380-as desztinációja a régióban.(hamarosan Bécsben is napi vendég lesz) A gépváltási esemény rangját növeli, hogy a járat a repülőtér életében ez az első A380-as géppel kiszolgált menetrendszerinti útvonal, továbbá Prága városa az Emirates 40-ik célállomása, ahová az A380-as gépei közlekednek.

Prága már korábban is fogadott alkalmanként A380-as járatokat az Emirates és a Korean Air színeiben. Az A380-as gépek kiszolgálása mind azoknak a fejlesztéseknek köszönhető, melyeket a prágai repülőtér a típus kiszolgálása érdekében végzett el. Az Emirates A380-as gépei egyelőre csak nyári menetrend időtartama alatt közlekednek Dubai és Prága között. 

Az Emirates első prágai járata még 2010. július 1-jén indult el napi járatként 2 osztályos Airbus A330-200-as gépekkel, majd jött a váltás a 3 osztályos Boeing 777-es gépekre, melyeket most az A380-as gép váltott le.A légitársaság szolgáltatásait Prága-Dubai útvonalon az elmúlt 6 év alatt közel 1.1 millió utas vette igénybe.

Az Emirates Prágába közledő A380-as gépén 519 utasnak jut hely. Ez magában foglal a 429 Economy ülést, 76 Business osztályú ülőhelyet és 14 első osztályú lakosztályt is, melyek a legnagyobb luxus képviselői. Az Emirates Prágába is közlekedő A380-as gépén zuhanyzó kabin és fedélzeti bár is található, így még kényelmesebbé és élvezetesebbé teszi az utazást. 

Emirates-Budapest-A380:

Az Emirates légitársaság gépei 2014. október 27-e óta közlekednek naponta Budapestre. Tavaly december 1-től az addigi Airbus A330-200-as típusokat leváltották a Boeing 777-300-as típusú gépek. A gépváltás oka a növekvő kereslet kielégítése, valamint a szolgáltatások körének bővítése volt, de közrejátszott az is, hogy a légitársaság folyamatosan válik meg régebbi gépeitől. Az Emirates járata az első, és a mai napig egyetlen menetrendszerinti 777-es géppel kiszolgált járat, ami Budapestre közlekedik. A tervek szerint 2017. február 1-től a mostani 300-as típusokat leváltja a modernebb és korszerűbb -300ER típus.

A budapesti reptérnek azonban a mai napig nincsenek meg a technikai és infrasrtukturális feltételei egy A380-as gép kiszolgálására, ez azonban változhat, mivel hamarosan elkezdik építeni a B terminálhoz kapcsolódó utasmólót, melyen 5 nagy gépnek is jut egy időben állóhely. Arról azonban még nincs bővebb és hivatalos információ, hogy tényleg alkalmas lesz-e fogadni a típust az új fejlesztés. Jelenleg az utasforgalmi igényeket bőven kielégíti a napi 777-es járat is, emiatt nagyon távlati tervekben lehet beszélni arról egyáltalán, hogy valaha is fog-e menetrendszerint közlekedni Budapestre A380-as gép.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is!

Forrás: gulfbusiness

Kép: thenational.ae