Budapest és Prága között indít járatot a Ryanair

prg_2.JPG

A Wizz Air új frankfurti járata után ismét egy nagyon jó hír érkezett fapados légiközlekedés hírvilágából, hiszen az Ír low-cost Ryanair légitársaság egy olyan útvonalon indít magas járatszámmal járatot, amit személyem szerint már nagyon rég vártam. Ha eddig Prágába kellett közvetlenül repülni Budapestről, akkor csak a CSA-Czech Airlines járatai jöhettek szóba, ezek jegyárai azonban drágának bizonyultak csak a két város közötti repülésre vonatkozóan. Október végétől viszont jön a változás, hiszen a mai napon 5 új járatot jelentett be a Ryanair a prágai repülőtérről - számolt be róla rushflights.com

Az öt új járat között Budapest neve mellet szerepel még Málaga, Bologna, Edinburgh, és Eindhoven városa is. Az új budapesti járat hetente öt alkalommal fog közlekedni. Ezzel új lehetőség nyílik, hogy felfedezzünk egy olyan fővárost Budapestről repülőgépes utazással (köszönhetően az olcsó jegyeknek), amit eddig nem nagyon engedhettünk meg magunknak. Remélhetőleg a járat sikeres lesz, és a jövő nyári menetrendben is megmarad. A jegyárak 20 Eurótól fognak indulni, foglalni viszont még nem lehet!

A cseh nemzeti légitársaság jelenleg naponta 3 járatpárt kínál Budapestről. Legolcsóbb jegyáruk egy útra vonatkozóan 22-30 ezer Forint között kezdődnek.

A magyar részről az új járatot egyelőre még nem jelentették be, de biztosan benne lehetett abban a három útvonalban amit az elkövetkező hetekben fognak bejelenteni.

A Ryanair az új bejelentett járataival együtt összesen 14 járattal fog rendelkezni a cseh fővárosban.

Forrás/Fénykép: rushflights

Tetszett amit olvastál? - További friss, és érdekes információért kattints a blog Facebook oldalára. Itt nyomhatsz egy LIKE gombot!