Nem tér vissza Budapestre az Air Transat!

A légitársaság honlapján végzett korábbi próbafoglalások során elérhetőek voltak a 2017-es nyári menetrendben közlekedő járatok, azonban a most végzett próbafoglalásom során error, és flights not found üzenet várja a foglalni szándékozó utazókat.

Az idei járatokra október 12-éig még enged foglalást az Air Transat foglalási rendszere, viszont a jövő nyári járatokra már a lenti képen látható error üzenetet kapunk a foglalás során. Az első 2017-es budapesti járatnak július 1-jén kellene elindulnia. Az Air Transat járatai a 2017-es menetrendben és egészen október 12-éig közlekednének minden csütörtökön Budapestre. A jövő évi járat se a Google Flight, se a Skyscanner repülőjegy keresőjében nem található meg.

Az Air Transat tavaly nyár óta közlekedik szezonálisan Budapestre szélestörzsű Airbus A330-200 típusú repülőgépeivel hetente egy alkalommal. A tavalyi járat még Montreal városába is leszállt, azonban ezen kitérőt az idei évtől elhagyta a Transat. Az idei évtől viszont versenytársat is kapott az útvonalon a szintén szabadidős légitársaság Air Canada Rouge személyében. A Rouge heti 3 járatpárral közlekedik a Torontó-Budapest útvonalon. 

Hivatalosan megerősítve! Nem tér vissza 2017-ben Budapestre az Air Transat! A légitársaság Facebook üzenetben az alábbi  angol közleményt küldte el a blog számára:

 

"Unfortunately, for next season, we won't be flying on Budapest.
Since we re-evaluate our routes every season, it's still possible that it comes back next year so follow us on social media to be the first to know of these new routes!"

 

Így az utolsó Air Transat járat október 13-án fogja elhagyni a ferihegyi betont. Ezt követően a következő nyári menetrendi időszakban Budapest, és Torontó között csak az Air Canada Rouge járatain utazhatunk közvetlenül Kanadába, ami várhatóan 2017. június 10-én szombaton fog először megérkezni Budapestre.

A prágai, és az idén újonnan elindított zágrábi járatok, viszont jövőre ismét újraindulnak hetente 2 alkalommal.

Az ügyben megkerestem a légitársaság hazai képviseletét ellátó AVIAREPS Magyarországot is.

A magyarországi képviselet (AVIAREPS Magyarország Kft.) is megerősítette, hogy nem indul újra jövőre az Air Transat budapesti járata, viszont a légitársaság később, akár visszaállíthatja a járatát. 

Sajtóközleményük:

"Az Air Transat  két sikeres év után a jövő évi nyári szezonban nem indít közvetlen járatot Budapestre. E stratégiai döntés hatásának felülvizsgálata után a légitársaság elképzelhetőnek tartja a budapesti járat egy későbbi időpontban történő visszaállítását.

Az Air Transat 2017-ben számos európai célállomásról továbbra is üzemelteti közvetlen járatait Torontóba, Montrealba és Vancouverbe, melyekről bővebb információ a légitársaság honlapján található: www.airtransat.hu"

Nem ment rosszul a budapesti járat!

A Turizmus Online által közölt adatok alapján a tavalyi évben az Air Transat budapesti járatának kihasználtsága meghaladta a 90%-ot, ami nagyon jó eredménynek számít. Idén a tavalyi 17 járat helyett (köszönhetően a kedvező fogadtatásnak), már 21 járattal közlekedik a nyári időszak alatt a kanadai légitársaság Budapestre. A tavalyi év során az Air Transat Torontó-Budapest járatán összesen 11 ezer utas fordult meg.

transat.JPG

A budapesti járatra foglalni szándékozó utasokat az alábbi hibaüzenet várja

 

Ne feledd továbbra is tart a blog nyereményjátéka, melyről bővebben itt olvashatsz!!! Játssz te is!

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

 

Kép: Wikipedia