LOT 2020: a Lengyel nemzeti légitársaság növekedési stratégiája

slide_0.jpg

Lengyelország nemzeti légitársasága a LOT nyilvánosságra hozta 2020-ig tartó nyereségnövelő stratégiai tervét. A légitársaság 2020-ra repülőjáratain már 10 millió utasra számít évente.

A terv legfontosabb alapja, hogy a légiszolgáltatások piaca Lengyelországban, valamint Közép-Kelet Európában sokkal gyorsabban növekszik, mint más európai országokban. A LOT becslései alapján Lengyelországban ezen növekedés évente mintegy 5%-os utasnövekedésben fog megmutatkozni. A LOT 2015-ben 4,3 millió utast szállított, viszont a légitársaság tervei szerint ez az utasszám 2020-ra, már elérheti a 10 millió főt is.

Rafał Milczarski, a LOT vezérigazgatója elmondta: 

A LOT számára a legnagyobb bevételt a hosszútávú járatok generálják, A légitársaság hosszútávú járatainak célpontjában jelenleg az Ázsiai régiónak jut a legnagyobb szerep, de az Észak-amerikai piac is jelentős üzleti tényezővel bír. Mindehhez hozzájárul, hogy a lengyel légitársaság az egyetlen nemzeti légitársaság régióban aki hosszútávú járatokkal rendelkezik Észak-Amerika nagyvárosaiba, Japánba, és Kínába. A légitársaság stratégiai tervei között szerepel Varsó repülőtérét csatlakozási pontként használni a közeljövőben olyan országok felé, mint Irán, vagy Kazahsztán. Ezen útvonalak megnyitásával a LOT jelentős piaci előnyhöz juthatna régióban, mivel versenytárs nélkül üzemeltethetné a járatokat jelenleg.

Elindul szöul, visszatér Newark városa!

Idén október 17-én új hosszútávú járatot indít hetente 3 alkalommal a légitársaság Szöul Incheon repülőterére. A LOT új járatának (LO97/LO98) köszönhetően a magyar utasok számára is gyorsabban elérhetővé válik Szöul városa Budapestről Varsói átszállással. A leggyorsabb opció esetén Budapestről Varsón keresztül 15 óra 50 perc az utazási idő, vissza irányba pedig  17 óra 5 perc. Szöul a LOT 3-dik Ázsiai desztinációja lesz nem sokkal a nemrég indított tokiói járatot, és a már régóta meglévő pekingi járatot követve. Továbbá jó hír, hogy a légitársaság jövőre újraindítja Newark-i járatát, mivel Newark repülőtere fontos átszállási csomópont azon utasok számára, akik az USA, más városaiba kívánnak menni a testvérszövetséges, szintén Star Alliance tag United Airlines járataival. Így a LOT sokkal több amerikai úti célt fog tudni felkínálni az utasai számára.

A LOT számításai szerint átszálló utasforgalmuk 2020-ra 50%-al fog növekedni. A LOT-nak az éles piaci versenyben továbbra is célja a legjobb ár-érték arány felajánlása az utasok felé. Így versenyezve a konkurens légicégekkel.

A légitársaság becsélése szerint repülőgép flottájuk 2020-ra 70 db repülőgépre fog növekedni. Ezek között 16 db szélestörzsű Boeing 787-es Dreamliner, és további 15 db új 150 férőhelyes repülőgép szerepelne.

A növekedés már megkezdődött, mivel a légitársaság 7 év után először nyereséget termelt, továbbá a LOT 23 új járatot is indít ebben az évben, melyek tovább szolgálják a növekedési stratégiájának megvalósítását.

Friss hírek, érdekes videók és információk a BUDflyer Facebook oldalán is! Likeold és oszd meg másokkal is! Kövess Twitteren is: BUDflyerblog

Forrás: businesstraveller

Kép: lotvirtual