Állandó vendégként érkezhetnek a Korean Air Cargo B747-8F gépei Budapestre

Február 21-én lesz egy éve, hogy a legelső Korean Air Cargo járat begurult a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér Cargo City központjának előterére. Az akkor bevezetett heti két Boeing 777F típusú géppel repült Szöul-Budapest-Frankfurt járatot a mai napig tartja a légitársaság, viszont az elmúlt hetekben vélhetően a kiugróan magas kereslet miatt a legnagyobb kapacitású Bogeing 747-8F cargo gépüket kétszer is betették az útvonalra. Az elkövetkező hetek menetrendje alapján pedig várhatóan a pénteki járatokat ki is válthatják a nagyobb géptípussal.

A Korean Air Carog legfrissebb menetrendi tervezete alapján február 19-én* és február 26-án* közlekedő budapesti járatán a legnagyobb kapacitással rendelkező Boeing 747-8F típusú cargo repülőgépeit tervezi üzemeltetni a légitársaság. Míg az általában használt Boeing 777F típus maximum 103 tonna rakomány szállítására képes, addig a B747-8F maximális teljesítménye 130 tonna.

A Korean Air Cargo budapesti helyzetével kapcsolatban korábban biztató kijelentést tett a NavigátorVilág Légi fuvarozói online kerekasztal beszélgetésen Hyun Min Jung a Korean Air budapesti irodavezetője. Hyun Min Jung közlése szerint szándékunkban áll növelni az itteni kapacitást. "Sok árut viszünk Bécsbe, ennek egy részét Budapestre szeretnénk hozni."

*(változás bármikor előfordulhat!)