Az Air Canada Rouge se indítja újra a budapesti járatát!

Az American Airlines után, az Air Canada Rouge is törölte idei nyári menetrendjéből a Torontó és Budapest között közlekedő szezonális transzatlanti járatait.

_dr_air_canada_rouge.jpg

Idén nyáron már biztosan nem lesz közvetlen légi járat Kanada és Magyarország között a koronavírus okozta bizonytalanság és az alacsony utazási kedv miatt. Kanada nemzeti légitársasága egyenlőre még csak a honlapján lévő frissítésében jelentette be azt, ami a kialakult helyzet miatt várható volt. Az Air Canada korábban már két alkalommal elhalasztotta budapesti, és több más járatának indulási időpontjait. A Torontó-Budapet járat március 31. szezonindítását első alkalommal májusra, majd júniusra módosították, végül most törölték.

A törlés nem csupán Budapestet érinti a környező országok közül. Nem indulnak újra idén nyáron a járatok Bukarestbe, Prágába, Zágrábba, Varsóba se. Egyedüliként a bécsi vonalat próbálják még megtartani a sima Air Canada járatokkal, amit a legfrissebb adatok szerint június elején újraindítanának.

Az American korábbi, és a Rouge mostani felfüggesztésével egyedüli transzatlanti járatként már csupán csak a LOT Budapest-New York járata maradt meg az idei szezonra, de ennek sorsa is rendkívül bizonytalan. A LOT rendszerében április végétől érhető el a járat, májustól pedig a korábban bejelentett heti 7 járatra is lehet foglalni. A LOT viszont egyelőre nem töröl előre járatokat, hanem a lengyel és magyar korlátozások elrendelése után megy, és azt követően frissíti a menetrendjét.

Remélhetőleg a dolgok helyreállásával a 2021-es nyári szezonban újra visszatérhet a 2016. óta fennálló fontos légi kapcsolat, amit majdnem minden évben bővített a légitársaság, és a járatok kihasználtsága is rendkívül jó eredményeket mutatott.