Jelentős bővítés várható a Budapest-Minszk vonalon!

A múlt hónapban a fehérorosz belarusfeed újból hírt adott a Wizz Air már régóta emlegetett és várt Budapest és Minszk közötti járatnyitásáról. Akkor még konkrétumok nem hangoztak el csupán annyi, hogy a légitársaságnál van a végső döntés mikor és mennyi járattal indul el az útvonalon. A mai kormányzati hírek szerint viszont a fehérorosz nemzeti légitársaság, a Belavia is bővítést tervez.

belaviawizz.png

A jelenlegi heti négy Budapest és Minszk közötti közvetlen légi járatok száma hamarosan hétre bővülhet, adta hírül a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A bővítés egyrészt érinti a már évek óta meglévő és szépen fejlődő Belavia járatot, valamint új belépőként a Wizz Air-t is. A kiadott közlemény szerint a Belavia mostani heti négy kapacitását ötre emelheti, a Wizz Air pedig hetente két közvetlen járatot indít majd. A Belavia bővítésének kezdete és formája, valamint a Wizz Air járatának pontos menetrendje még nem ismert.

A Belavia 2013. szeptemberében indította el hetente két alkalommal budapesti járatát, amit a heti háromra, majd a tavalyi évtől már heti négy járatra bővített ki. A járatok a keddi, szerdai, pénteki és vasárnapi napokon közlekednek.