A szöuli járatot is elérte a járvány miatti kényszertörlés!

A Dél-Koreát is egyre súlyosabb mértékben sújtó koronavírus járvány miatt úgy látszik a lengyel nemzeti légitársaság is intézkedésekre kényszerül. A Budapestről korábban heti három közvetlen járatot üzemeltető LOT március végéig heti két járatra csökkenti a vonalon kapacitásait a legfrissebb menetrendi információk szerint. 

20190922_bud_seoul_00031.jpg

Fotó: Budapest Airport

Eltűnt a LOT foglalási rendszeréből a Szöulból Budapestre kedden, vissza irányba pedig a szerdai napokra korábban már meghirdetett közvetlen légi járat. A változás a mostani adatok szerint egészen március 30-ig tarthat, várhatóan ekkor visszaáll a korábbi heti három járattal teljesített menetrend. A Varsó és Szöul közötti járatokhoz még nem nyúltak, így várhatóan a budapesti foglalásokkal rendelkező utasoknak felajánlják a Varsón keresztüli utazási lehetőséget is.

A LOT szöuli, az Air China pekingi és a fapadosok Észak-olaszországi járatainak utasait Ferihegyen érkezés után testhőmérséklet vizsgálat fogadja.

A Dél-koreai járványveszély a környező országokban is intézkedésre kényszerítheti a légitársaságokat. Az EX-YU Aviation légiközlekedési oldal mai cikke szerint a Korean Air március 31. helyett április 25-re tolta ki a Zágráb-Szöul közötti légi járatának újraindulási dátumát.